Planira zajednički život sa devojkom u Srbiji, ali mu jedna stvar nije jasna: Ko pegla, kuva i čisti?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Ispod njegove objave može se videti pregršt komentara, a većina se usaglasila oko jedne stavari

Koliko ste puta čuli da muškarac nešto ne treba da radi jer je to "ženski posao" i obrnuto? Ukoliko ste odrasli na Balkanu, verujemo da je odgovor "milion". Iako su se poslednjih nekoliko godina mnoge stvari promenile, i žene se bore za ravnopravnost i podelu poslova, i dalje mnogima nije jasno šta je tačno tu čiji posao.

Naravno, kada su kućni poslovi u pitanju, trebalo bi da sve bude stvar dogovora, ali bi neki ipak želeli da znaju gde je kome "mesto".

Svoje pitanje, 26-godišnji momak postavio je anonimno na društvenoj mreži "Redit" i pokrenuo lavinu komentara. Kaže da je navikao u njegovoj kući mama sve radi, ali je svestan da u modernom dobu ovi poslovi se dele između partnera.

Ipak, ono što ga zbunjuje jeste koja će to zaduženja biti njegova.

"Imam 26 godina i nameravam da se sa mojom curom uselim u stan, tako da zajedno stanujemo. Što se tiče Peglanja/čišćenja/kuvanja - zaostao sam malo. Kako je danas to kod mladih parova u Srbiji? Da li cura/žena vodi celu kuću ili partner/muž treba isto nešto da uradi? Nije da kao muškarac ne znam, nego ja imam još onu starinsku sliku ispred očiju od mojih roditelja, gde mama sve u kući radi (kuva/sprema/pere veš itd) a tata ništa, nego ide samo da radi. Drugo je da vidim kod mlađih brakova da su kućni poslovi podeljeni između muža i žene. Sada sam malo nesiguran i neću moju curu da uvredim kada se uselimo. Kako su kućni poslovi podeljeni kod vas koji živite sa momkom/curom?", pitao je on.

Peglanje/Čišćenje/Kuhanje za vašeg partnera/mužabyu/Fabulous-Pilot-785 inAskSerbia

Ispod njegove objave može se videti pregršt komentara, a većina se usaglasila da je sve stvar dogovora.

"Uopšte ne razumem potrebu da pitaš ovo, zar nije odgovor logičan? Ako oboje imate posao i radite po osam sati, oboje imate obavezu da radite jednaku količinu kućnih poslova. Na vama je kako će te raspodeliti. Ako samo jedno od vas dvoje radi, druga osoba obavlja sve kućanske poslove. Ako jedno od vas radi osam sati dnevno a druga osoba šest sati dnevno, osoba koja manje radi ima malo vise obaveza po kući", glasio je prvi komentar koji se potrudio da predstavi svoja pravila.

Druga osoba je dodala da je sasvim normalno deliti kućne poslove sa partnerom.

"Sve je kako se dogovorite. To "tako je moja majka radila" ne važi. Nemoj da joj to pominješ osim ako ne želiš instant kartu raskid", glasio je komentar.

(Telegraf.rs)

Video: Golubovi okupirali klupicu u parku, pa pali u ljubavni zanos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    21. decembar 2023 | 07:59

    U 2023ćoj godini ne mogu da verujem da zaista postoje ovakvi likovi, da postavljaju ovakva pitanja. Totalno neozbiljno. Cuj molim te, on ima "starinsku" sliku ispred očiju, gde majka sve radi. Lepo on to zamislio, iz kuce gde mu je majka sve radila, da predje u stan sa devojkom, gde će devojka sve raditi!? Žene, šta to odgajate? Pa nek živi prvo malo sam, pa da vidi kako je kad nema ko drugi da ti raspremi i opere, prljavi sudovi cekaju da dodjes sa posla, veš čeka u mašini da se prostre, usisivač se neće sam upaliti. Svi bi trebali da malo žive same, da naviknu da rade kucne poslove, ne bi onda ovakva pitanja postavljali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA