Policija i tužilaštvo istražuju slučaj ubijenog psa u Zaječaru

 
I. A.
I. A.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

U Krivičnom zakoniku se navodi da će se onaj koji kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je policiji u tom gradu da prikupi obaveštenja i da obavi sve neophodne radnje vezano za slučaj smrti jednog psa lutalice u tom gradu. Udruženje iz tog grada objavilo je da su psa lutalicu ubila deca tako što su mu stavila petardu u usta.

Iz tužilaštva su za Tanjug potvrdili da rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, odnosno da će policija nakon prikupljanja dokaza tužilaštvu dostaviti izveštaj.

U Krivičnom zakoniku se navodi da će se onaj koji kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. Sa druge strane ukoliko su ovo počinila deca koja su mlađa od 14 godina, ona nisu krivično odgovorna.

(Telegraf.rs, Tanjug)

Video: Film "Džoker: Ludilo u dvoje" premijerno prikazan u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    20. decembar 2023 | 13:19

    Ko ubi ćuruviju olivera ivanović koga briga ali se tužilaštvo zainteresovani ko ubi psa

  • JA

    27. decembar 2023 | 16:37

    Milorade prvo pročitaj šta si napisao pa onda šalji komentar. Prva dvojica imaju porodice a jadni psi i mačke su napušteni i sami a to ne znači da svako treba da se nad njima junači, leči svoje frustracije i pokazuje kućno nevaspitanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA