Ana je istrčala trku od koje se može umreti: Proslavila rodno Užice, pa se oglasila za Telegraf

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Na samom startu piše upozorenje za trku da postoji realna mogućnost da se može umreti, priča Ana

Užičanka Ana Božilović, trkom 21 kilometar kroz peščane dine, osvojila je drugo mesto na svetu i proslavila Srbiju i rodno Užice. Hrabrog srca ova mlada Užičanka uputila se na Svetsko prvenstvo "Abu Dhabi Spartan World Championship", sa željom za novim iskustvom, ne nadajući se ogromnom uspehu i veoma dobrom rezultatu.

Takmičenje se odigralo u pustinji nedaleko od Abu Dabija, od 8. do 10. decembra, u vremenu kada u pustinji greje jako Sunce, a temperatura dostiže i 36 stepeni. Ana se ponosno već vratila u Srbiju, a sa našim čitaocima podelila je iskustvo tokom proteklih dana u Abu Dabiju.

- Na samom startu piše upozorenje za trku da postoji realna mogućnost da se može umreti ili se ozbiljno povrediti u trci. Tako da je na početku bilo jasno koliko je ovo ekstremna trka - počinje priču Ana.

Na naše pitanje kakva joj je bila konkurencija odgovorila je da nema uvid u tačan broj ljudi koji su učestvovali, jer jedan deo takmičara nije uspeo ni da završi trku. Neretko je dolazilo do kolabiranja na pola puta, onesvešćivanja, ali neki su i odustajali.

- Trka je bila kroz peščane dine, po pesku, gde se penje četvoronoške, a patike su gotovo uvek bile pune peska koji pravi žuljeve i otežava hod. Sunce nas se jako pržilo svo vreme, a temperatura je u jednom momentu bila 36 stepeni. Na sve ove uslove morali smo da pređemo 30 prepreka, poput penjanja uz konopac, nošenja tereta, puzanja ispod bodljikave žice, preskakanja visokih zidova, karika... - objašnjava ova hrabra devojka.

Ona ističe da je osećaj bio neverovatan završiti trku, a kamoli ostvariti neki plasman.

- Moram da spomenem i ljude sa kojima sam išla tamo, a koji su takođe ostvarili neverovatan uspeh. Oni su Miloš Mitrov, koji je osvojio prvo mesto, zatim Luka Medenica, četvrto mesto u istoj kategoriji, kao i Nikola Vučković koji je 19. u Elitnoj konkurenciji. Sve u svemu, mala ekipica iz Srbije, ali sa ogromnim srcem, skodno tome i ovakvi rezultati. - naglašava Božilović.

Ova četvoročlana ekipa se inače za isti tim takmiči na trkama širom Srbije, a kako dodaje Ana, puno joj je srce, jer su prvo i drugo mesto na svetu zauzeli takmičari iz Srbije. Inače, Ana je pripadnica Policijske Brigade MUP-a RS, živi i radi u Beogradu, pa iako ne živi u rodnom gradu, Užice nosi u srcu.

(Telegraf.rs/B.I.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogii

    19. decembar 2023 | 16:18

    Svaka cast...ko je istrcao obican pm moze pretpostaviti na sta tek ta trka lici...

  • Ue

    19. decembar 2023 | 16:52

    Gde neko ne bi nogom Uzicanke idu glavom ❤️ Bravo silo!

  • Nata

    19. decembar 2023 | 19:32

    Bravo!! Napokon,jedna lepa vest!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA