"Ne mogu da verujem da Srbi ovo jedu i piju": Studentkinja iz Ugande šokirana našim navikama, ugojila se 10 kg
Od srpskih specijaliteta za sada zna da spremi samo kačamak
Džulijan Abasu, studentkinja medicine iz Ugande živi i studira u Beogradu. Za samo mesec dana, kako kaže, ugojila se čak 10 kilograma, jer srpskoj hrani ne može da odoli.
Ono što je studentkinju medicine iz Ugande posebno iznenadilo jeste da se kod nas meso jede za skoro sve obroke.
"U Ugandi ga jedemo jedanput, dvaput nedeljno ili čak mesečno, zavisi od perioda. Ugojila sam se najviše od brze hrane. Ovde se jede mnogo hleba, mi ne jedemo hleb. Meso se jede za doručak, ručak i večeru, to mi je bilo jako čudno", kaže Džulijan.
Kaže da ne može da odoli i sarmi i siru, ali joj je bilo neobično i što jogurt pijemo svakoga dana.
"Mi pijemo samo mleko. Volim sve specijalitete od mleka, svaki oblik sira. Omiljeni doručak mi je burek sa sirom. Volim i čvarke, čudno mi je bilo kada sam ih jela bez hleba. Kažu da su to bombone od svinje", kaže mlada studentkinja medicine iz Ugande.
Još jedna neobičnost u Srbiji joj je bila ta što ovde ljudi piju i kafu i čaj.
"Mi pijemo samo mleko. Kod nas se veruje da je voda dobra samo za tuširanje. Nema ni kafe, ni čajeva", kaže Džulijan za "Jutro na Blic".
Kaže i da od srpskih specijaliteta za sada zna da spremi samo kačamak.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Rekonstrukcija Vlade od marta do juna, sa nekima da se pozdravimo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vukodlak
Tek ces da naucis ,sta su SRPSKI specijaluteti.
Podelite komentar