Do juče krateri, a danas kao avionska pista: Ovako danas izgleda most uništen u poplavama kod Kraljeva

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Radi se o mostu koji može da prihvati više vode iz Musine reke jer ova reka nabuja tokom obilnih padavina u letnjem periodu

Vodena bujica u junu bila je nemilosrdna prema mostovima u Zapadnoj Srbiji. Osim mosta koji povezuje nekoliko čačanskog sela, srušena je i veza preko reke za meštane Adrane kod Kraljeva. Nakon što su radovi ubačeni u petu brzinu i taj most danas je pušten u saobraćaj.

- U 13 časova pušten je u saobraćaj most preko Musine reke u mestu Adrani na magistrali koja povezuje Kraljevo i Čačak. Otvaranje mosta će mnogo značiti svim stanovnicima Adrana, Kraljevčanima, ali i ljudima koji Ibarskom magistralom nastavljaju do Čačka, autoputa Miloš Veliki i dalje - rekao je za RINU gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Most je izgrađen na mestu gde je stari most urušen u junskim poplavama ove godine i što je najbitnije, radi se o mostu koji može da prihvati više vode iz Musine reke jer ova reka nabuja tokom obilnih padavina u letnjem periodu.

- Nadam se da će ovaj most narednih decenija služiti građanima, jer je urađen od najkvalitetnijih materijala, bezbedniji i sigurniji za saobraćaj - dodao je Terzić.

(Telegraf.rs)

Video: Borba sa bujicama u Srbiji: Snimak reke Makve koja je odnela most u Adranima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA