6 teže povređenih, 50 putnika se javilo u odžački Dom zdravlja: Oglasio se dežurni lekar nakon sudara vozova

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kako je naveo dr Dejan Mićanović, kod povređenih u sudaru vozova su uglavnom konstatovana nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta, odnosno grudnog koša

Dežurni lekar Dejan Mićanović, načelnik službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Odžaci rekao za SOinfo.org portal da je šest teže povređenih osoba u sudaru putničkog i teretnog voza između Ratkova i Lalića, transportovani ka bolnicama u Novom Sadu, Somboru i Subotici.

Doktor Mićanović je izjavio da je hitna služba u Odžacima zbrinula pedesetak povređenih, koji su dalje u zavisnosti od stepena povreda usmeravani ka bolničkim centrima. Prema njegovim rečima, jedno lice je zbog teških povreda glave transportovano u urgentni centar KCV u Novom Sadu, dok su tri teže povređene osobe, van životne opasnosti, prebačene u OB Dr Radivoj Simonović u Somboru. Mašinovođa i kondukter upućeni su na dalje lečenje u subotičku Opštu bolnicu.

Kako je naveo dr Dejan Mićanović, kod povređenih u sudaru vozova su uglavnom konstatovana nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta, odnosno grudnog koša.

Odžačka hitna medicinska služba je na mesto nesreće uputila ekipe u tri vozila, kojima su se pridružila i dva saniteta Doma zdravlja, za dopremanje lakše povređenih. Pomoć su u transportu, rekao je doktor Mićalović, pružili pojedini meštani i rođaci putnika, On se zahvalio somborskoj hitnoj službi koja je odžačkoj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavila dva vozila hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    18. novembar 2023 | 08:43

    Za svaku pohvalu je dobra organizacija načelnika SHMP Odžaci i koordinisanost sa ostalim akterima nakon ovog događaja. Sreća u nesreći je što nema poginulih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA