U Loznici formiran Zdravstveni centar: Bolnice i Doma zdravlja ponovo "pod istim krovom"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na čelu novoformiranog Zdravstvenog centra je specijalista urologije dr Jadranka Marinković

Opšta bolnica i Dom zdravlja u Loznici odlukom Vlade Republike Srbije pod "istim krovom" funkcionišu kao Zdravstveni centar "Loznica".

Spajanje dve zdravstvene ustanove je, u stvari, povratak na staru organizaciju rada pre 2010. godine kada je rasformiran tadašnji Zdravstveni centar "Dr Milenko Marin" i Opšta bolnica i Domovi zdravlja u Krupnju, Malom Zvorniku i Loznici postale samostalne zdravstvene ustanove.

Inače, formiranje Zdravstvenih centara spajanjem bolnica i domova zdravlja ponovo je predviđeno Uredbom Vlade Republike Srbije iz 2020. godine, a u Loznici su ovo i sproveli sa ciljem da se racionalnijom organizacijom unaprede svi raspoloživi kapaciteti, kadrovi i tehnička opremljenost.

Loznica Zdravstveni centar - Bolnica i Doma zdravlja ponovo zajedno Foto: Dragan Grujić

Na čelu novoformiranog Zdravstvenog centra je specijalista urologije dr Jadranka Marinković.

Za vršioca dužnosti direktorke nju je imenovalo Ministarstvo zdravlja, a u rukovodeći tim za pomoćnike postavila je dr Kristijanu Ilić, za sekundarni i dr Željka Dišića za primarni nivo zdravstvene zaštite, dok je Snežana Milivojević postavljena za glavnu sestru.

- Novoizabrano rukovodstvo će raditi na unapređenju i podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga kako bi pacijenti imali što bolje uslove za lečenje, a zaposleni bolje uslove za rad - saopšteno je povodom početka rada Zdravstvenog centra "Loznica".

Domovi zdravlja u Krupnju i Malom Zvorniku i dalje ostaju samostalne zdravstvene ustanove.

(Telegraf.rs)

Video: Magnetne rezonance i rendgenski aparati stižu ubrzo, naveći deo do decembra, manji deo u martu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA