Vreme čitanja: oko 2 min.

Tijana pronašla balon koji je doleteo iz Šapca, prešao 156 km: Usledio je poziv i dan za pamćenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča o zlatnom balonu koji je iz Šapca odleteo do severa Bačke i usrećio Tijanu je kao iz filma i poput najlepšeg i najuzbudljivijeg sna

  • 11
Helijumski balon, Čivijaški karneval, Majur, Šabac Foto: Privatna arhiva

Helijumski balon sa specijalnom porukom koji je na ovogodišnjem "Čivijaškom karnevalu" 16. septembra u vazduh pustila Natalija Nedeljković, učenica šestog razreda osnovne škole iz Majura kod Šapca za dan je odleteo 156 kilometara dalje, u malo selo Gornja Rogatica kod Bačke Topole. Studentkinja Mašinskog fakulteta u Novom Sadu Tijana Stanivuk koja ga je pronašla u svom dvorištu bila je gošća Šapca i tako je nastavljena tradicija da se u gradu na Savi upoznaju pošiljalac i primalac poruke.

Tijana kaže da je oduševljena idejom karnevala da se na ovakav način upozna Šabac. Nikada ranije nikada nije bila u ovom gradu i posle jednog dana koliko je u njemu provela u gostima kod Natalije i koordinatora "Karnevala" Raduška Jankovića kući je ponela najlepše impresije.

- Sve je onako kako je u poruci napisala Natalija. Grad je prelep, trgovi, parkovi, ima dosta spomenika i brojnih znamenitosti. Sve su mi pokazali, šetali smo gradom, posetili kafić gde je najbolja kafa, bili u restoranu sa izvrsnim hranom. Grad je pun života, a ljudi ljubazni i gostoprimljivi - rekla je Tijana.

Domaćini su je iznenadili velikim brojem poklona koje je nekako uspela da spakuje i ponese uz pomoć drugarice Martine Stipić koja je takođe prvi put bila u Šapcu.

- Već 15 godina sa Karnevala se puštaju baloni koji odlete negde daleko na sve četiri strane sveta i onda oni koji ih pronađu dolaze nam u goste. Ranijih godina su leteli do Čačka, Podgorice, Tuzle, pa čak do Mađarske. Ove godine za nepunih 20 sati balon koji je pustila Natalija odleteo je na sever. Ona i Tijana su bile veoma uzbuđene kada su se upoznale, a na ispraćaju Tijana je obećala da će iduće godine ponovo doći u septembru kada je Šabac centar sveta sa svojim međunarodnim karnevalom, Čivijadom i čuvenim vašarom - rekao je Raduško Janković.

Priča o zlatnom balonu koji je odleteo do severa Bačke i usrećio Tijanu je kao iz filma i poput najlepšeg i najuzbudljivijeg sna.

- Kao kada pronađeš poruku u boci. Prvo sam se pitala otkud balon u mom malom selu. Pomislila sam da je doleteo iz nekog mesta blizu, a kada sam u poruci koja je bila privezana za kanap pročitala da je doleteo iz Šapca šokirala sam se. Nisam verovala. Ma, nemoguće, govorila sam sebi. Kako balon iz Šapca da doleti čak ovamo - ispričala je Tijana uz širok osmeh kao da ni sama ne veruje u čudo koje se dogodilo.

Kada je na internetu saznala više o karnevalu i kako je pušteno 45 balona javila se organizatorima. Ostalo je ispričana, nezaboravna priča.

(Telegraf.rs)

Video: Aero.rs u balonu: Kruševačka Kapadokija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA