NA ČVARAK FEST 38 EKIPA UKRSTILO VARJAČE: Gradonačеlnik Đurić: Podrška manifеstacijama kojе nеguju tradiciju

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kać ovu manifestaciju neguje na ponos svih Novosađana

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je otvaranju manifestacije "Čvarak fest" u Kaću, koja se ove godine održava po 14. put, u organizaciji Udruženja građana "Katu".

- Nakon jučerašnje "Kupusijade" u Futogu, danas smo u Kaću na 14. po redu tradicionalnom "Čvarak festu" koji u centar pažnje stavlja jedan od najpoznatijih vojvođanskih brendova - čvarak, a priliku da izlože razne domaće proizvode imaju izlagači iz cele Srbije i regiona. Drago mi je da vidim da ova manifestacija živi i raste, da je prepoznatljiva i u regionu i da iz godine u godinu privlači sve više turista i gurmana željnih dobre hrane, tradicije i prijateljske atmosfere. Mislim da je postavljen domaći zadatak za narednu godinu, a to je još bolje, brojnije i kvalitetnije takmičenje i manifestacija – izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Gradonačelnik Đurić je istakao da ni loši vremenski uslovi nisu uspeli da pokvare dobru atmosferu i dodao da će Grad Novi Sad stajati iza događaja koji neguju i promovišu nasleđe, kulturu i tradiciju i tom prilikom čestitao Mesnoj zajednici koja je i ovaj put bila na visini zadatka i odlično organizovala "Čvarak fest" , a takmičarima poručio da pokažu svoje umeće u punom sjaju.

Otvaranju 14. "Čvarak festa" prisustvovala je i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić koja je izjavila da ni jaka kiša nije pokvarila dobro raspoloženje i druženje na ,"Čvarak festu" u Kaću i istakla da treba da budemo ponosni na običaje, tradiciju i kulturu.

Kać ovu manifestaciju neguje na ponos svih Novosađana, a čvarci su jedan od najvećih specijaliteta srpske kuhinje koji je nadaleko poznat.

Ove godine je prijavljeno je 38 ekipa za za nadmetanje u pravljenju najboljih čvaraka,, od kojih je nekoliko iz regiona, dok je prisutno 82 izlagača sa domaćim proizvodima iz cele Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Marković Palma objasnio kako se tranžira svinja i prave pomoravski čvarci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA