Vreme čitanja: oko 1 min.

Da duša zaboli: Deda Đurđe ima samo jednu sijalicu, kad je došao sa lečenja sačekalo ga je gorko iznenađenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurđe je meštanin sela na oko 15 kilometara od Ivanjice

  • 1
Đurđe Grujović Printskrin: Youtube / Info LIGA Ivanjica

U udaljenom zaseoku na petnaestak kilometara od Ivanjice, Đurđe Grujović živi u trošnoj kućici i već danima bez struje. Nakon bolničkog lečenja sačekalo ga je neprijatno iznenađenje - kuća u mraku.

Prema njegovim rečima Eletrodistribucija mu je isključila struju zbog duga od 100.000 dinara. S obzirom na to da Đurđe nema nikoga i živi sam, a u kući od potrošača ima samo sijalicu, ni njemu nije jasno otkud toliki dug, pa je želeo, objašnjava za Info ligu, da u dogovoru sa distribucijom iznađe rešenje.

"Otišao sam gore, oni su mi rekli: 'Donesi pare, uplati. Biće vam istog dana struja puštena'. Ja sam pitao može li u ratama, on mi je rekao: 'Dosad je bilo u ratama, ti da si hteo da plaćaš, ti bi platio'. Dobro, i ne moram da imam struju", tvrdi deda da su mu rekli iz Elektrodistribucije.

Đurđa je najviše pogodilo što niko nije imao razumevanja za njega s obzirom na to da zbog bolesti mesecima nije bio kod kuće, pa nije ni mogao da zna za račune i opomene. Pita se koja li bi ga tek kazna stigla da ima normalnije uslove za život, tj. da koristi mašinu, šporet, bojler.

"Ja nikakve priključke nemam, ni cirkular, ni veš-mašinu, ni bojler, samo sijalično mesto", kaže dodajući da mu je traktor sve imanje.

"Jadno i žaslosno", odgovara na pitanje kako živi.

Iako su kontaktirali nadležne u ivanjičkom pogonu Elektrodiribucije, u želji da saznaju da li postoji rešenje Đurđevog problema, do zaključka ovog priloga nisu dobili odgovor, pišu iz Info lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica Strijder

    7. novembar 2023 | 00:52

    Jadno i bedno iskljuciti struju starom i bolesnom coveku,sramoti se drzavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA