Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarka Đedović obišla porodice poginulih rudara: "Saosećamo sa njihovim bolom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povodom tragične nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara u kojoj su stradala dva radnika i jedan povređen, generalni direktor Kompanije Zi Đin Majning u Boru, Čen Jong, uputio je telegrame saučešća porodicama nastradalih radnika

  • 1
Dubravka Đedović Handanović, ministarka  rudarstva i energetike Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović, nakon tragedije u rudniku Lubnica kod Zaječara odmah se uputila i posetila porodice nastradalih radnika kojima je lično izjavila saučešće.

"Porodice su skrhane bolom, iza jednog rudara je ostalo dvoje male dece, porodicama sam izjavila saučešće i rekla da smo tu za sve što treba i da saosećamo sa njihovim bolom. Ragovarala sam i sa trećim rudarom i drago mi je da ga je Bog sačuvao i da je prošao sa lakšim povredama. Inače, ovo je veliki gibitak, jer se radi o ljudima sa dugogodišnjim radnim iskustvom, veoma vrednim, odgovornim i predanim radnicima", naglasila je ministarka Đedović, prilikom posete porodicama nastradalih rudara Lubnice.

Povodom tragične nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara u kojoj su stradala dva radnika i jedan povređen, generalni direktor Kompanije Zi Đin Majning u Boru, Čen Jong, uputio je telegrame saučešća porodicama nastradalih radnika, kolegama rudarima i rukovodstvu JPU Resavica u čijem sastavu posluje i rudnk lignita Lubnica u Zaječaru kao i gradonačelniku Zaječara, Bošku Ničiću koji je zbog stradanja dvojice rudara, 6. novembar proglasio Danom žalosti.

"U ime celokupnog rudarskog kolektiva, Kompanije Zi Đin Majning i svoje lično ime, izražavam najiskrenije saučešće zbog smrti dvojice kolega rudara. U vremenu u kome se svakodnevno borimo za bezbednost svakog radnika, za bolji i sigurniji život svakog zaposlenog u rudarskoj industriji kao i svakog rudara koji pošteno zarađuje svoj "hleb sa sedam kora" vest o smrti kolega postaje još jedna strašna opomena

na rizike časne rudarske profesije. U ime zaposlenih u rudniku bakra i zlata Čukaru Peki u Boru, koji u ovim teškim trenucima dele vašu tugu, uzražavam saučešće članovima porodica nastradalih, kao i kolegama u Lubnici i Resavici kojima upućujem iskrene reči podrške. Povređenom kolegi želimo brz, uspešan i potpun oporavak", stoji između ostalog u saopštenju generalnog direktora Kompanije Zi Đin Majning u Boru, Čen Jonga.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    5. novembar 2023 | 14:19

    Ne bi poginuli da su postojali svi uslovi za bezbedan rad, i da je bilo lice koje svaki dan kontrolisemi i disciplinu je kako radnike tako i objekat ceo da se posao odvija bezbedno i bez mogućih rizika da neko nastrada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA