Snimili smo građane kada im je jutros stigao prvi SMS od srpskog Amber alerta: Evo šta su nam rekli

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Danas se ekipa Telegrafa našla u najprometnijoj beogradskoj ulici, Knez Mihailovoj, gde su građani sa nama podelili svoj stav o ovom sistemu uzbunjivanja

Srpski Amber alert "Pronađi me", sistem koji će pomoći u nalasku nestale dece, danas je počeo sa radom, a ekipa Telegrafa izašla je na ulice da zabeleži i prve reakcije građana kada im je o tome stigao SMS.   

- Pronađi me! - pisalo je u kratkoj, a važnoj poruci koja je danas stigla svima i označila početak sistema za hitno obaveštavanje javnosti.

Iz tog razloga danas se ekipa Telegrafa našla u najprometnijoj beogradskoj ulici, Knez Mihailovoj, gde su građani sa nama podelili svoj stav o ovom sistemu uzbunjivanja.

Neki od njih nisu znali da ovaj sistem danas startuje sa radom, a nekolicina nije znala ni šta je Amber alert.

- Ne znam - zbunjeno su nam odgovorili pojedini. Srećom, ipak je više njih bilo upoznato sa tim čemu ovaj sistem služi.

- Mislim da je u redu, jer kad nestane dete, treba što pre reagovati - ovim rečima veliki broj građana je podržao sistem.

Svi građani koji su danas sa nama podelili mišljenje o ovoj temi istakli su da je ovo "prava stvar" i skoro svi smatraju da je ovakav sistem potreban i kada se radi o odraslim osobama koje nestanu.

- Apsolutno podržavam. Ako je moguće da se javnost obaveštava o nestanku deca na svakih 15 minuta ako je moguće - rekao je jedan od prolaznika

Podsećamo, srpski Amber alert "Pronađi me" počeo je sa radom danas pre 10 časova, a zvanično je znak za puštanje dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ubuduće će se sistem alarmirati prilikom nestanka dece, ali pod posebnim kriterijumima.

O pokretanju i prekidanju sistema, policija će voditi računa.

(Telegraf.rs)

Video: Film "Džoker: Ludilo u dvoje" premijerno prikazan u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA