Pljušte krivične prijave zbog prevoza migranata: Gašić rekao da se svaki dan napiše bar njih 20

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Podsetio je da je u julu prošle godine u okviru MUP-a formirana posebna radna grupa sa ciljem rešavanja svih bezbednosnih izazova na srpsko-mađarskoj granici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svake večeri na potezu Pirot- Niš zaustave više od 20 vozila raznih taksi udruženja koji prevoze migrante i svakoga dana se napiše više od 20 krivičnih prijava ljudima koji od bugarske granice sa Srbijom dovoze migrante, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

On je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslaničko pitanje Đorđa Đorđića, koji je pitao da li vlast zna da u graničnom području oko Subotice ljudi i deca ne smeju da izlaze iz kuća posle 21 sat jer se plaše migranata, rekao da u ovom gradu nema evidentiranih prijava događaja u kojima su iregularni migranti na ulici napadali građane.

"Interventne patrole policije zajedno sa Žandarmerijom na području Subotice i pravcu ka šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom svakoga dana patroliraju da bi obezbedili sigurnost građana, kao i radi kontrole dislociranja migranata u prihvatne centre", rekao je Gašić.

Podsetio je da je u julu prošle godine u okviru MUP-a formirana posebna radna grupa sa ciljem rešavanja svih bezbednosnih izazova na srpsko-mađarskoj granici koji su nastali masovnim prilivom ilegalnih migranata i da je pronađeno dosta oružja i municije.

Naveo je da su novembra 2022. svim policijskim upravama naložene mere koje se odnose na premeštanje migranata koji se zateknu na javnim mestim i javnim putevim kako bi se izbegli njihovi međusobni sukobi i unapredila bezbednost građana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ministar Gašić obišao policijsku stanicu u Beloj Crkvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    25. oktobar 2023 | 08:21

    I onda se naravno te prijave izgube po svim tim silnim fijokama i nikom ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA