Bačka Palanka "počistila" liste čekanja za vrtić: Ministarka Kisić otvorila novoizgrađeni

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bačka Palanka je jedna od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobile sredstva za sufinansiranje pronatalitetnih projekata i mera

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica otvorili su u utorak novoizgrađeni vrtić "Duga" u toj opštini, koji je opremljen uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiji.

- U Bačkoj Palanci divnim povodom, ovi dečiji osmesi oko nas i dečija graja su razlog zašto radimo i gradimo, da im detinjstvo bude obojeno najlepšim bojama, poručila je ministarka Kisić i dodala da su sve aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju usmerene na podršku roditeljima i deci, a u cilju da se još više dece rađa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Prof. dr Darija Kisić (@darijakisictepavcevic)

Bačka Palanka je jedna od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobile sredstva za sufinansiranje pronatalitetnih projekata i mera.

Prof. dr Kisić je naglasila da je Ministarstvo sa devet miliona dinara podržalo opštinu Bačka Palanka i opremanje novog vrtića, koji je opština izgradila sopstvenim sredstvima.

"Dali smo doprinos da ovaj objekat ovako izgleda i da ova opština više nema liste čekanja kada je u pitanju upis dece u vrtić. Cilj nam je da se i u ovoj opštini, kao i širom Srbije, još više dece rađa, da još više mladih ima svoje porodice, a mi ćemo da gradimo vrtiće i škole u čitavoj zemlji, jer sve što radimo i gradimo je zbog naše dece", poručila je Kisić.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da je ta opština u izgradnju novog vrtića uložila 175 miliona dinara i da je to šesti vrtić koji je otvoren u ovom mestu u poslednjih sedam godina, kao i da je u planu izgradnja još jednog.

Nemamo više liste čekanja i to je naša pobeda, to je pobeda politike koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić, naša deca i roditelji to zaslužuju, istakao je Šušnica. Novi vrtić u ovoj opštini je površine 1.307 m2 i kapaciteta za oko 200 dece.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA