Održan 16. Balkan Cheese Festival u Beogradu: Balkanske sireve probalo nekoliko desetina hiljada posetilaca

   ≫   
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šesnaesti po redu "Balkan Cheese Festival" održan je 21. i 22. oktobra  u Beogradu, a u sirevima Balkana uživalo je nekoliko desetina hiljada posetilaca.

Sir star 5 godina, dimljeni koziji i ovčiji sirevi, punomasni, polumasni,sirevi sa lekovitim biljem, sa začinima, sirevi sa zaštićenim poreklom kao i sirevi malih proizvođača pripremljeni po tradicionalnim recepturama starih majstora, samo su neki od sireva koji su predstavljeni na ovoj manifestaciji.

Uz sireve i kačkavalje naravno, uvek idu dobra vina i vrhunski suvomesnati specijaliteti, koji su nezaobilazni deo i ovogodišnjeg Festivala.

Sirev, festival Ustupljena fotografija

Sastavni deo festivala je i tradicionalno takmičenje za priznanje "Najbolji sir Balkan Cheese Festivala", na kojem je ove godine učestvovalo ukupno 33 izlagača.

Petočlana komisija za ocenu kvaliteta sireva, sačinjena od stručnjaka iz oblasti tehnologije mleka, senzorne analize, bezbednosti i kvaliteta hrane, sa Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, imala je zaista težak zadatak, da u mnoštvu sjajnih sireva odabere one najbolje.

(Telegraf.rs)

Video: Rodila mu se ćerka na krsnu Slavu Svetog Nikolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA