Vreme čitanja: oko 1 min.

Dom zdravlja Novi Sad tinejdžerima će držati radionice o polnom razvoju i seksualnosti: Ovo su termini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcenat je na posledicama ranog stupanja u polni odnos, kao i o metodama zastite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti

  • 1
Tinejdzeri, ljubav, veridba, brak, mladi Foto: Shutterstock

Dom zdravlja "Novi Sad" u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo realizuje projekat "Edukacija o polnom razvoju i seksualnosti osoba sa invaliditetom u cilju prevencije maloletničke trudnoće". Planirano je da se održe radionice o reproduktivnom zdravlju adolescenata uzrasta 15 do 19 god). Akcenat je na posledicama ranog stupanja u polni odnos, kao i o metodama zastite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti.

"Kada su u pitanju osobe sa invaliditetom, neretko nailazimo na predrasudepo pitanju seksualnosti, kako u samim porodicama, tako i u stručnoj javnosti ili u društvu, uopšte. Ovakav pristup kosi se sa osnovnim ljudskim pravima. U želji da, kako roditelje osoba sa invaliditetom, tako i stručni kadar, obučimo i pružimo više informacija na ovu temu, pripremili smo radionice koje će se održati u ŠOSO "dr Milan Petrović", navode oni.

Namenjene su učenicima škole i studentima Katedre specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Datumi i vreme održavanja:

25.10.2023 u 12.20 časova

01.11.2023 u 12.20 časova

08.11.2023 u 12.20 časova

Teme na radionicama:

- seksualni odnosi i trudnoća

- kontracepcija i polno prenosive bolesti

- prvi ginekološki preventivni pregled

- opasne situacije i zastita od zloupotrebe

Posebna edukacija, namenjena roditeljima osoba sa invaliditetom biće organizovana 25.10.2023 u 17 časova u prostorijama ŠOSO “dr Milan Petrović”

Zainteresovani roditelji će, u okviru edukacije moći da, shodno stepenu invaliditeta, zakažu prvu posetu ginekologu, kod dr Sanje Tončić u Gradskom centru za unapredjenje reproduktivnog zdravlja, u Almaškoj 4.

U okviru praktične nastave na temu seksualnosti osoba sa invaliditetom zakazana je edukacija studenata Fakulteta za defektologiju u okviru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu za 15.11.2023 u 12 č, koja će se održati u sali za edukaciju u Gradskom centru za unapredjenje reproduktivnog zdravlja, u Almaškoj 4. Predavači su doc.dr Daniela Tamaš, diplomirani defektolog i dr Sanja Tončić, spec. ginekologije i akušerstva Doma zdravlja “Novi Sad”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    18. oktobar 2023 | 09:53

    Kad ce dom zdravlja da ima neki preventivni pregled gratis ikod stomatolog posebno da pokrene te neradnike i samo te gnjae da odeš privatno i da platiš veću cenu za određenu uslugu,evo primera otvorio mi zub stomatolog stavio lek,pa onda dao otkaz ,ja na određeno vreme odem da izvadim lek, neće niko ,svi strasno zauzeti i odem privatno i platim 6 hiljada vađenje leka i blombiranje zuba koji se posle 2 meseca slomio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA