Ove slike pokazuju kako najviše odmažemo slabovidim osobama u Srbiji: Na sred staze za slepe bandera i vozila

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Primer manjka empatije prema slepim i slabovidim licima u Leskovcu je na svakom koraku, pa čak i oni koji treba da brinu o tome prave kardinalne greške

Javni prostori koji su dizajnirani na neadekvatan način mogu prouzrokovati značajne opasnosti za slepe i slabovide osobe na šta godinamau pozoravaju i iz Okružne oranizacije slepih i slabovidih Leskovac.

- Ja bih samo zamolio naše sugrađane da imaju razumevanja, da staze koje se postavljaju ne budu preprečene parkiranim motornim ili nekim drugim vozilima, da bismo mi mogli lakše da se krećemo u prostoru - kazao je na današnjem prijemu u gradskoj kući povodom Dana belog štapa predsednik ove organizacije Alen Husić, piše Rešetka.

Primer manjka empatije prema slepim i slabovidim licima u Leskovcu je na svakom koraku, pa čak i oni koji treba da brinu o tome prave kardinalne greške.

Ako poznajete neku slepu ili slabovidu osobu obavezno je obavestite da obazrivo korača Svetoilijskom ulicom jer je na sred staze za slepe postavljena metalna bandera, a u istoj ulici slabovidi i slepi veoma lako mogu da udare glavom u strujomer koji je postavljen od strane radnika leskovačke "Elektrodistribucije", a na kome piše da je "OPASAN PO ŽIVOT".

Da ne pričamo o tome koliko je parkiranih vozila preko same staze u ovoj ulici, postavljenih reklama ili inventara iz obližnjih prodavnica, pa čak i kese za đubre.

- Lokalna smouprava čini napore kako bi se unapredio socijalni položaj slepih -  istakao je više puta gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a povodom poslednjeg Svetskog dana belog štapa sa svojim saradnicima je obilazio "kritične tačke" u gradu i upozoravao na sve nepravilnosti one koji su ugrozili bezbednost slepih i slabovidih na javnim površinama.

(Telegraf.rs)

Video: Božo Rakočević je profesor fizičkog za slepe: Niko mu nije sedeo na klupi tokom časa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA