Protojerej Dejan Krstić: Hvala Bogu da se završila dvodnevna agionija, naša deca su bila hrabra

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je juče da na aerodromu u Tel Avivu više nema naših državljana

Večeras je iz Tel Aviva sleteo avion "Er Srbije" sa ukupno 127 putnika iz Srbije nakon dvodnevne agionije, kada su bili zarobljeni na aerodromu u Izraelu.

Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, pored pordica i prijatelja, hodočasnike iz Niša dočekao je patrijarh Porfirije, kao i Protojerej Dejan Krstić koji je za Telegraf.rs dao kratku izjavu.

- Na letu su naši učenici grupa iz Bogoslovije svetog Kiriola i Metodija u Nišu, koji su deo veće grupe koje su posetile sveti grad Jerusalim u okviru svoje maturske ekskurzije. U ovom trenutku mogu da kažem hvala, hvala Bogu da se sve završilo ovako kako jeste, naravno našem Patrijarhu, episkopu Arsenije koji je brinuo nad svim hodočasnicima, kao i ambasadoru našem koji se potrudio da ova dvodnevna agonije bude završena. Čuli smo se stalno, neprekidno imali su internet, i moram da istaknem da smo ponosni na naše učenike koji su tinejdžeri koji su pokazali hrabrost i mogu da budu primer ostalim hodočasnicvima. To su učenici petog razreda, tačnije 19. godina. oni su bili uplašeni zbog situacije, ali su bikli sa svojim profesorima zbrinuti, u kontaktu sa roditeljima i svako se gtrudio da svaki strah i paniku odagnamo. Po mojim saznanjima, ja verujem da su ovim letom evakuisani poslednji hodočasnici iz Srbije, ali nisam siguran. Nikakve stvari mi nisu pričali kako je tamo, jer bi to samo donelo neki nemir, izbegavali smo te teme i podrili smo ih da izdrže - rekao je Protojerej Dejan Krstić.

Podsetimo, specijalizovani let Er Srbije sa 132 putnika slateo je noćas na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je juče da na aerodromu u Tel Avivu više nema naših državljana.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    9. oktobar 2023 | 02:35

    Слава Богу. Нежном руком враћени у Србију. Жао ми је оне који остају у Светој земљи. Надам се да ће хорор и терор престати. Јер терористи представљају само себе, не представљају ниједан народ. То сви морају да разумеју.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA