Ova škola prva u Zrenjaninu uvela celodnevnu nastavu: Evo kako ona izgleda i kome je namenjena

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Deca ovde imaju predviđeno vreme za izradu domaćih zadataka, ručak i odmor

Osnovna škola "Đura Jakšić" prva je u Zrenjaninu koja je uvela model celodnevne nastave koji sada pohađa 26 đaka prvaka, prenosi RTV.

Učiteljica Sonja Vujaković u školi radi 28 godina i kaže da je poslednjih godina problem koji roditelji ističu gde ostavbiti dete kada se završi nastava ukoliko nema ko da ga čuva, a ne ide u produženi boravak. Upravo to, prvi je razlog za uvođenje ovakvog modela nastave.

- Mnogi ljudi mešaju celodnevnu nastavu i produženi boravak. U celodnevnoj nastavi deca u toku dana kao i svi ostali imaju obavezne časove, ali s obzirom na to da su oni tu od 7 do 16 sati raspon između časova popunjavamo nekim aktivnostima gde imaju šansu da se opuste i relaksiraju - navodi ona.

Deca ovde imaju predviđeno vreme za izradu domaćih zadataka, ručak i odmor. Učiteljice Sonja i Kristina koje sa njima rade kažu da ovde kreativnost dolazi do izražaja.

- Uglavnom isplaniramo tako da se nastavne jedinice uklapaju jedna u drugu - navodi Sonja.

Udžbenici tokom radne nedelje ostaju u školi, a deca ih petkom nose kući kako bi tokom vikenda roditelji imali uvid u ono što je urađeno.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simka

    8. oktobar 2023 | 17:44

    Bože sačuvaj! Najbolje i krevete da im postavite tamo i ne treba kući ni da se vraćaju!

  • BASA

    8. oktobar 2023 | 11:16

    Sve cestitke za uvedenu celodnevnu nastavu ! Svi roditelji u Srbiji bi trebalo da se angažuju , da se sistem sprovede u celoj zemlji ! Takav sistem je od početka u Americi i mnogim drugim zemljama ! Bravo Učiteljice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA