Otac Filipa Ivanovića se emotivnom porukom oglasio povodom godišnjice njegove smrti: "Anđele moj lepi"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

On se zahvalio svima koji nisu zaboravili na njegovog sina

Cela Srbija je bila uz Filipa Ivanovića koji se četiri godine borio sa monofaznim sinovijalnim sarkomom. Njegovo hrabro srce prestalo je da kuca prošle godine 8. oktobra.

Njegov otac se na društvenoj mreži "Instagram" oglasio bolnim rečima povodom približavanja godišnjice Filipove smrti.

"Anđele moj lepi, volim te. Dragi moji prijatelji godišnji pomen mom sinu će se obaviti 7. oktobra u 12 časova na groblju u Šeškovcu", napisao je otac.

On se zahvalio svima koji nisu zaboravili na njegovog sina.

"Ne mogu sve da vas nabrojim, ali hvala vam. Obećao sam da ću pisati o Fići i hoću. Sve ovo vreme sam pokušavao pomoći i drugoj deci i uspeli smo pobediti ovu bolest kod jednog divnog dečaka i obećao sam i njegovoj majci da ćemo pisati o tome i napraviti grupu kako bi pomagali deci, jer je to moj dug Fići, jer je on kroz sve to prošao dok smo se borili sa ovim zlom po svim bolnicama sveta. Toliko mi je bilo teško sve to opet prolaziti, tražiti mejlove doktora kad god bi me neki roditelj pozvao, ali to je krst moj i čak i ako nemam snage da ga nosim, vući ću ga, jer neću da me sutra Gospod moj i Fića vide bez krsta", glase reči koje paraju dušu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Svim srcem za Filipa! (@svim_srcem_za_filipa)

Uz ovu poruku, on je objavio i video-snimak na kom su prikazani njegovi i Filipovi zajednički trenuci.

Podsetimo, Filip je rođen kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete.

Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Filip se nakon odrađene operacije, hemioterapije i zračenja vratio izlečen kući. Međutim na redovnoj kontroli nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Filip je lečenje nastavio u bolnicama u inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Video: Oko njega deca vrište od bolova, a on pokušava da se izbori za život: Potresan snimak Filipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA