Oglasili se prosvetari i najavili nastavak razgovora sa Vladom: Evo kada će biti održani

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Brnabić je rekla da se zajedničkim radom može doći do prosečne plate kakva se očekuje

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da će sastanak reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika sa predstavnicima Vlade Srbije biti održan 5. oktobra.

U saopštenju se navodi da sindikati podržavaju socijalni dijalog.

Iz Unije su naveli i da od ishoda pregovora zavisi odluka o početku štrajka, što je, kako kažu, dogovoreno na nivou sva četiri reprezentativna sindikata.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je 25. septembra delegaciju reprezentativnih sindikata u prosveti sa kojima je razgovarala o njihovim zahtevima za unapređenje uslova rada u obrazovnom sistemu.

Premijerka je tada pozvala sindikate da se nastavi sa dijalogom, koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva, za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti.

Brnabić je rekla da se zajedničkim radom može doći do prosečne plate kakva se očekuje i najavila da će početna plata nastavnika od januara iduće godine biti 86.681 dinar.

(Telegraf.rs)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja

    29. septembar 2023 | 15:28

    Zasto se nije uslo u zakonski strajk cas 30 minuta 1.septembra?Zasto sindikati nisu trazili povecanje koeficijenta nastavnom osoblju nego samo cistacicama i domarima? Zasto se ne trazi plata iznad proseka kao drugima u budzetu? Plata profesora od januara 86000 a vaspitaca 100000 treba li ovome komentar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA