Nišlija postao prvak u jedenju ljute paprike: Čak i ona iz Ginisa mu nije bila problem, jeo je poput jabuke

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

Naredni korak je takmičenje u Makedoniji, a mi mu želimo puno sreće

Koliku količinu ljutine može da podnese naše telo zapravo? Sudeći po Daliboru Miloševiću (38) iz Brzog Broda, može mnogo, budući da je on prvak u jedenju najljuće paprike na svetu.

Kako kaže za Telegraf.rs oduvek jede ljuto, a ta navika ga je dovela do toga da u Srbiji bude jedinstven. 

- Odrastao sam u porodici u kojoj svi jedu ljuto, tako da sam od malih nogu i ja zavoleo da jedem ljuto - počinje momak.

Kada je već neko ko voli ljuto, zašto se ne bi prijavio na takmičenje.

- Obzirom da ceo život jedem ljuto, u zadnjih par godina mi se javila želja da se prijavim na neko takmičenje tog tipa. Ove godine sam se prvi put prijavio i učestvovao na "Super ljutom izazovu", takmičenje u jedenju ljutih papričica, koje tradicionalno već sedam godina organizuje Živojin Antić iz Ćuprije.

Paprika koja je ušla u Ginisovu knjigu po ljutini, za Dalibora je poput jabuke.

- To je jedino takmičenje tog tipa koje se organizuje u Srbiji. To je bilo moje prvo učešće i moja, za sada, prva pobeda. Najljuća paprika koju sam do sada pojeo je Carolina Reaper (2,2 miliona skovila), koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najljuća papričica na svetu - priča nam Nišlija.

Naredni korak je takmičenje u Makedoniji, a mi mu želimo puno sreće.

- Što se tiče mojih daljih planova, želja mi je da se prijavim na neko međunarodno takmičenje, a to će najverovatnije biti sledećeg meseca u Makedoniji.

Podrške mu ne manjka

- Porodica i prijatelji su uz mene, pružaju mi podršku, veruju u mene, ali u nekim trenucima malo i brinu, da li će sve biti u redu, i da li ću biti dobro. Iskreno mislim da je jedenje ljutog stvar forme, i da što više jedem ljuto, više mogu da pojedem i da podnesem ljutinu - priča nam i objašnjava šta je problek kod ljudi kada je ljuto u pitanju:

- Ljudi imaju bezrazložni strah od ljutog. Međutim, ljuto je zdravo i u manjim količinama je jako korisno za imunitet, krvne sudove i srce - završava za naš portal.

(Telegraf.rs)

Video: Dragana Mirković sagradila kuću porodici sa Golije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    30. septembar 2023 | 21:59

    Nadam se da postoji i neka nagrada. Nadam se da nije gajbica ljutih paprika

  • Boža zemunac

    30. septembar 2023 | 21:51

    Bravo Dalibore.Živ bio i Bog te čuvao.

  • Bane

    30. septembar 2023 | 21:59

    Svaka čast.. Zelimo ti pobedu na svetskom takmičenju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA