"Za sada nema većih problema": Bez izlivanja na teritoriji Moravičkog okruga

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako je reka Bjelica na teritoriji Dragačeva ove godine čak nekoliko puta plavila domaćinstva i plodne oranice, situacija na teritoriji opštine Lučani za sada je mirna

Kiša koja od juče pada na teritoriji zapadne Srbije, za sada nije izazvala veće probleme u opštinama Lučani i Požega i teritoriji grada Čačka. Ekipe Sektora za vanredne situacije grada Čačka u pripravnosti su i dežuraju 24 sata.

Prema rečima gradonačelnika Čačka Milun Todorović rekao je da su sektor za vanredne situacija kao, Civilna zaštita, ali i Javna preduzeća koja imaju dežurstva, tokom čitave noći pratili stanja na svim vodotokovima prvog ali posebno drugog reda.

"Za sada nema većih problema, očekujemo da, kako kaže RHMZ već u popodnevnim časovima, u toku noći i sutrašnjeg dana temperature budu oko 25 stepeni. Dobro smo se pripremili uređujući vodotokove drugog reda. Naša JKP, pre svega 'Moravac' i 'Gradsko zelenilo' su spremni, ali nisu za sada imali potrebe da reaguju", rekao je on. Direktor JP "Gradac" iz Čačka Milan Bojović kaže da obilne padavine koje su pogodile taj grad nisu napravile ozbiljnije probleme.

"Na ranije evidentiranim kritičnim lokacijama u Ciglarskoj, Beogradskoj ulici, ulici Đakona Avakuma, Ulica 66, ulici Aleksandra Savića nije bilo nikakvih problema, a nije bilo ni izlivanja vodotokova drugog reda. Brojne aktivnosti koje smo ove godine realizovali na čišćenju sistema atmosferske kanalizacije na gradskom području, u saradnji sa JKP 'Komunalac', kao i uređenje i čišćenje kanala na seoskom području, realizovane u saradnji sa JKP 'Moravac', dale su odličan rezultat i problemi regulisanja površinskih voda su u velikoj meri smanjeni ili rešeni", rekao je Bojović.

Tokom današnjeg dana ekipe JP "Gradac" vršiće obilazak gradskog područja u cilju uočavanja kritičnih lokacija i rešavanja evidentiranih problema, kako bi delovali preventivno.

Iako je reka Bjelica na teritoriji Dragačeva ove godine čak nekoliko puta plavila domaćinstva i plodne oranice, situacija na teritoriji opštine Lučani za sada je mirna.

"Uprkos kiši koja pada na teritoriji Dragačeva za sada nema nikakvih problema i nema izlivanja, ekipe JP su u pripravnosti i dežuraju 24 sata", rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.

Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti nam do sutra, kada se očekuje razvedravanje i prestanak padavina.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA