Vreme čitanja: oko 1 min.

Leposavićem se vijore crvena, plava i bela boja: Okićen trobojkama, obeležava se Dan srpskog jedinstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leposavić je danas okićen Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije

  • 1

Republika Srbija i Republika Srpska danas, četvrtu godinu, obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Zastave se vijore i u svim srpskim sredinama na Kosovu uprkos tome što je život Srba na ovim prostorima pod stalnim rizikom koji sve više ulazi i u egzistenicjalni.

Leposavić je danas okićen Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije.

Gotovo na svim trgovinskim objektima, najzančajnijim institucijama vijori se trobojka. Srpske zastave se mogu videti i na pojedinim stambenim objektima i prozorima, što su učinili sami građani.

Uz dozvolu vojnika Kfora sinoć u večernjim satima zamenjena je i postavljena nova zastava Srbije na jarbolu ispred opštine i zastave koje se prostiru iznad ulice i vezuju za banderu nedaleko od jarbola.

Proteklih godina najveća zastava bila je razvijena na opštinskoj zgradi. Ove godine nije zbog nasilno uzurpiranih prostorija od strane specijalnih jedinica kosovske policije i nelegalno postavljenog gradonačelnika koji više od 100 dana nije izašao iz iste.

Prethodnog dana na svim mestima u Leposaviću uklonjene su sve izbledele, a postavljene nove zastave koje dodatno ukrašavaju pojedine lokacije i ulice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istinić

    15. septembar 2023 | 10:33

    Dan jedinstva srpske liste sa Kurtijem u lažnoj skupštini lažne države

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA