Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva Narodna kuhinjica za bebe slavi prvi rođendan: "Brinemo za više od 200 beba, ali očekujemo veću podršku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako kažu, apelu za pomoć se najviše odazivaju sugrađani

  • 0
Beba jede kašu Foto: Shutterstock

"Prva Narodna kuhinjica za bebe Srbije" je prva na teritoriji Srbije koja je u svoj program uključila program ishrane za decu mlađu od dve godine. U septembru slavi godinu dana rada.

Svesni činjenice da Crveni Krst Srbije u svom programu Nardne kuhinje nema program ishrane za decu i u cilju pružanja podrške roditeljima dece mlađih od dve godine "Udruženje Anđeli Severa" iz Bačke Topole osnovalo je "Prvu Narodnu kuhinjicu za bebe Srbije".

Ovo udruženje prikuplja sredstva za higijenu kako bi deca od rođenja imala adekvatnu i zdravu ishranu, a pružaju podršku i roditeljima dece sa invaliditetom koja imaju problem sa korišćenjem čvrste hrane bez obzira na uzrast dece.

- Ako je neka akcija u pitanju obično se odazivaju naši sugrađani. Korisnici ne dolaze u kuhinju kao kuhinju pošto mi radimo malo drugačije nego narodna kuhinja, obično mi izlazimo. Imamo više od 200 beba o kojima se brinemo, a ova poslednja donacija koju smo dobili je podeljena u više gradova Srbije tako da je sada više dece dobilo pomoć - kaže za Telegraf predstavnica ovog udruženja.

"Udruženje Anđeli Severa" osnovano je 2020. godine u Bačkoj Topoli, a samo dve godine kasnije odlučili su da osnuju "Prvu Narodnu kuhinjicu za bebe Srbije" koja je počela sa radom 17. septembra, ove godine kuhinjica slavi prvi rođendan.

Do sada se nekoliko kompanija odazvalo pozivu za saradnju sa Udruženjem, ali kako nam kažu, potrebno im je još pomoći. Najveću podršku imaju od svojih sugrađana koji marljivo rade da mališanima obezbede neophodno.

Udruženje se nada da će se što više ljudi i velikih kompanija uključiti ovu akciju, jer broj mališana kojima je pomoć neophodna je sve veći.

Uključi se i ti:- donacijom hrane, pelena

- uplatom na žiro račun udruženja "Udruženje Anđeli Severa" B.Topola 160-6000000803996-63

- Kontakt telefon 062 85 76 582

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA