Trenerke, goli stomaci i šminka: Pitali smo đake o novim pravilima odevanja, evo šta kažu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 23

I mišljenja starijih podeljena su kada je u pitanju odevanje dece za školu

Helanke, trenerke, majice na bretele, dukserice sa kapuljačom, odevne su kombinacije koje se smatraju neprikladnim za školu.

Naime, neposredno pred početak školske godine Trinaesta beogradska gimnazija objavila je nova pravila oblačenja i izazvala lavinu komentara među mladima iz drugih škola. Dok na jednoj strani ima onih koji podržavaju "pravilnik", mnogi uveliko negoduju na društvenim mrežama.

"Da li može neko da mi objasni zašto su nam zabranili trenerke u školama?!" glasi samo jedno od mnoštvo pitanja ljutih, ali i pomalo zbunjenih učenika.

"Kod nas u školi možemo trenerke, ali ne i tanke helanke", "Nama su rekli da ne smemo da nosimo samo kratke majice", "Nama niko ništa nije rekao", objašnjavaju učenici.

Međutim, kako je Telegraf.rs već pisao, Saobraćajna škola u Beogradu planira da zabrani korišćenje mobilnih telefona, dok se, na primer, dugi nokti ne dozvoljavaju u Medicinskoj školi već dugi niz godina.

Oblače ono što je zabranjeno i kače na društvenim mrežama

Neki od njih čak i prkose svim pravilima, pa objavljuju videe u kojima se spremaju za školu i oblače nepoželjne odevne kombinacije.

"Ja dok mi nastavnici pričaju da su u školi zabranjene trenerke", stoji u opisu jedne fotografije na kojoj devojka nosi trenerku i kratak duks.

Ni na ulicama nije ništa bolja situacija, ekipa Telegraf.rs zatekla je grupu devojčica na putu do škole odevene u helanke ili trenerke, golih stomaka i sa tonom šminke. Jedna od naših sagovornica otkrila nam je da su u školama dobili upustva za oblačenje, ali da njih niko ne poštuje. 

"Pročitali su oni nama sve, ali i dalje svi dolaze u trenerkama ili nose dukseve, ne znam ni šta bih drugo nosila u školu", kazala je.

I mišljenja starijih podeljena su kada je u pitanju odevanje dece za školu, neki su za to da se potpuno poštuje sve kako je propisano, međutim neki misle da je besmisleno deci zabraniti trenerke ili dukserice.

"Njima je u tome prijatno, a ne smatram da je to nepristojno oblačenje, ali slažem se za kratke majice i brtele".

Prof.dr Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja za Telegraf je ranije istakao da se Zavod  nije bavio kodeksom oblačenja, ali da se pre svakog uvođenja neke novine, izvršava određena analiza uticaja.

Predsednik Foruma beogradskih gimanzija Aleksandar Markov, izjavio je za Telegraf kakav je njegov pogled na novine koje se tiču oblačenja u školama, ali i zabrani korišćenja telefona.

"Prašina koja se digla oko kodeksa oblačenja u školama je zaista nepotrebna, jer je to stvar kućnog vaspitanja", započeo je Markov i dodao da đaci treba da znaju da u školu ne mogu da dolaze u stvarima za izlazak.

"Pravila koja je donela Trinaesta beogradska gimnazija su sasvim na mestu i zapravo ih ima, slobodno mogu da kažem, većina škola u Beogradu. Ove godine se podigla prašina oko njih, a prethodnih godina je to bilo slučaj sa školom "Nadežda Petrović". Svake godine se vodi slična priča", istakao je naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    14. septembar 2023 | 19:56

    Ne znam šta da kažem sem da su škole, po tom pitanju, postale javne kuće. Ali šta će deca ugledaju se na očeve i majke.

  • Šone

    14. septembar 2023 | 19:38

    A da li je skola bila potrebna .JK.Dari bubamari , Kardasijankama ., Staniji ..i razno raznim osobama koje zgrću novac na pupak , silikone , gole stomake .i pu....ke usne ? Naravno da ne ..Danas je merilo novac , Moral,..ma koga boli uvo za moral . Ako se normalno obuces, onda si "seljačina (ka ), gluperda , treš, smrduša .... Realno .ovoj "kulturi" svesrdno pored drustvenih mreza pomazu i svi novinski portali ...Ali bas svi .

  • Cicko

    14. septembar 2023 | 19:48

    devojcice nam izgledaju kao prostitke,covece 14 godina izbaci grudi i dupe utegne u tanke helanke,pa to je bolesno. Drugo istina kakve veze ima,trenerke bih dozvolio,vreme se menja,mladi to stalno nose,ja zadnjih 6 godina od kad sam otkaz dao usao nisam u farmerke.,samo trenerke. Ne zaboravimo da su nekada branili i farmerke u crkvama i instittucijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA