Hodočašće na Svetu Goru za "Svice u mraku"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Posle Krsnog hoda i hodočašća stazama srpskih svetitelja od sela Venčana do manastira Ostrog u martu 2023. godine, glumac Mikica Petronijević krenuće na hodočašće put Svete gore i manastira Hilandara

Ciljevi ovog duhovnog putovanja idnetični kao u martu mesecu. Podizanje svesti šire društvene zajednice na temu dece i osoba sa razvojnim poremećajima iz autističnog spektra i borba za njihova prava.

Drugi primarni cilj prikupljanje novčanih sredstava za završetak rekonstrukcije seoskog imanja i stvaranja infrastrukture i adekvatnih uslova za kvalitetan boravak dece i osoba sa Autizmom u Centru za dnevni i višednevni boravak u selu Venčane u opštini Aranđelovac.

U ovom centru je realizovan drugi Letnji inkluzivni kamp u trajanju od pet meseci. Ovakav centar je jedinstven u Srbiji i primer je pozitivnog pristupa i mogućeg rešenja ovog problema. Posebno raduje činjenica stvaranje novih centara sa inovativnim rešenjima koji daju rezultate. Sada je potrebno i da državne institucije reaguju i daju svoj doprinos u sistemskom rešavanju položaja ove ranjive kategorije društva.

-Sa puno optimizma i vere 27.09.2023. krenuću na ovo duhovno putovanje sa bezbroj motiva u sebi. Radost naše dece, velike i male kada ovde borave daje mi snagu da istrajem. Zahvalan sam svim ljudima dobre volje koji su do sada pomagali naš rad i daju nam iskrenu podršku i ljubav.

Ovo putovanje će trajati 33 dana i ukupna dužina puta iznosi 800 stotina kilometara. Bez pomoći prijatelja teško bi bio ostvariv. Zato sam zahvalan svima koji su dali svoj doprinos u prethodnom putovanju ali i onima koji su se sada uključili.

U realizaciji puta ka Svetoj gori već sada nam daju podršku i logistiku, planinari iz Aranđelovca, planinarska društva Kukavica iz Leskovca i Zelezničar iz Vranja, brojni prijatelji iz Srbije ali i i Makedonije (Davor Arsić, Moto klub Sveti Nikola).

Svi koji žele da se priključe mogu nam se javiti!U pripremi je i izrada sajta koji ce biti ažuriran kratkim video snimcima, fotografijama i informacijama o toku putovanja. Želimo da ponudimo i kvalitetan i interesantan sadržaj svima koji budu pratili naše putovanje i dali nam podršku. Zahvalnost i ljubav, svim kolegama koji bez honorara igraju predstave za našu decu ovde u centru u jedinstvenom pozorištu u voćnjaku.

Zahvalnost i našim partnerima fondaciji "Humanost bez granica" koji su dodeli sms broj 105 na 2407 putem kojeg se može poslati poruka u vrednosti od 200 dinara.

Takođe na sajtu Fondacije, postoje i brojevi tekućih računa i opcije za uplate iz inostranstva za sve pojedince i društveno odgovorne kompanije koje žele da pomognu naš rad.

Takođe svi zainteresovani ljudi dobre volje mogu nas direktno kontaktirati. 061/3255553

(Telegraf.rs/PR)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA