Vreme čitanja: oko 1 min.

Rešava se problem sa regulacijom reka u gradu koji je pretrpeo veliku štetu u dve poplave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka je obišla lokacije gde će biti realizovani radovi, zajedno sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem

  • 0
Novi Pazar  poplava poplave nevreme Foto: RINA, Printskrin

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas Novi Pazar  i tom prilikom najavila da će uskoro početi radovi na regulaciji reka na teritoriji tog grada, što će obezbediti zaštitu od poplava u narednom periodu.

"Radujem se što danas mogu da saopštim vest na koju građani Novog Pazara dugo čekaju - reč je o rešavanju višedecenijskog problema kojim se niko do sada nije bavio na pravi način. Planirano je da u novembru počne realizacija radova na dodatnoj regulaciji reka na teritoriji Novog Pazara", izjavila je Tanasković.

Ministarka je obišla lokacije gde će biti realizovani radovi, zajedno sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

"Početkom ove sedmice raspisan je tender za izvođače radova. Procenjena vrednost radova je 25 miliona evra, a okvirni rok za završetak je 20 meseci", objasnila je Tanasković.

Ministarka je naglasila da je svima poznato da je Novi Pazar samo ove godine pretrpeo velike štete u dva poplavna talasa - u januaru i junu, te da se nada da će se zahvaljujući realizaciji ovog projekta prevenirati ponovnu pojavu ovakvih šteta, naglasila je ministarka Tanasković.

"Zbog opasnosti od poplava sa kojom se suočava ovo područje uspeli smo da u projekat Integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine dodatno ubacimo, iako nije bilo prvobitno predviđeno, i Novi Pazar", rekla je Tanasković.

U cilju unapređenja zaštite od poplava, infrastrukture grada Novog Pazara i omogućavanja prekogranične saradnje u oblasti voda na rečnim koridorima Raške, Jošanice i Trnavice na teritoriji opštine Novi Pazar biće realizovani radovi koji se odnose na dodatnu regulaciju tih reka, navela je.

"Planirani su radovi na regulaciji reke Raške uzvodno od postojeće regulacije u dužini od 2.6 kilometara, reke Jošanice u dužini od jedan kilometar od postojeće regulacije, i reke Trnavice u dužini od 3.6 kilometara od postojeće regulacije", rekla je Tanasković.

(Telegraf.rs)

Video: Bujice nose sve pred sobom: Obilne padavine izazvale probleme u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA