Nakon besplatnih knjiga, đaci iz Surdulice dobijaju po 5.000 dinara: "Radujemo se zajedničkom napretku"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Svaki đak prvak dobio je finansijsku podršku u iznosu od 5.000 dinara, kako bi im se olakšao početak njihovog školskog puta

Opština Surdulica pokrenula je novu inicijativu usmerenu ka podršci najmlađim sugrađanima i njihovom školovanju, i nastavlja sa kotinuiranim angažmanom u oblasti obrazovanja i nakon podele besplatnih udžbenika svim đacima sa svoje teritorije, navedeno je u saopštenju.

Svaki đak prvak dobio je finansijsku podršku u iznosu od 5.000 dinara, kako bi im se olakšao početak njihovog školskog puta. Takođe, obezbeđeni su im i školski pokloni koji će dodatno motivisati mlade učenike da se zalaganjem i trudom ostvare u svojim obrazovnim ciljevima, piše Jugmedia.

"Obrazovanje naše dece predstavlja stub razvoja naše zajednice, i mi smo odlučni da uložimo sve što je potrebno kako bismo im obezbedili najbolje uslove za učenje. Nakon uspešne inicijative besplatnih udžbenika za đake, želimo da nastavimo sa podrškom za naše najmlađe sugrađane. Zbog toga smo odlučili da obezbedimo dodatne resurse za naše đake prvake. Ova akcija je još jedna potvrda naše predanosti ulaganju u budućnost naše zajednice kroz obrazovanje naše dece", kazala je predsednica opštine Aleksandra Popović.

Na kraju je istakla, da ovom inicijativom žele da pokažu kolikoim je stalo do obrazovanjai budućnosti đaka, i da veruju da svako dete posebno zaslužuje pravi početak u školskoj karijeri.

"Hvala svim građanima Surdulice na podršci i saradnji u ostvarivanju ovih važnih ciljeva. Radujemo se zajedničkom napretku i budućnosti naše opštine", dodala je Popovićeva.

(Telegraf.rs)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macka

    6. septembar 2023 | 16:10

    Bravo,bravo,bravo!!! Neka nam je ziv i zdrav i da nas vodi i cuva jos 100 god najbolji predsednik sveta nas Predsednik Vucic i nama ce biti super. Prethodne vlasti su nas ostavile bez posla,bez hleba dok su se sebe i svoje obezbedili za narednih 5 generacija. Lopurde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA