Srpski srednjoškolci doneli četiri medalje sa Međunarodne informatičke olimpijade

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi učestvovalo je 355 takmičara iz 89 zemalja

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se održala u Mađarskoj.

Na ovom, najprestižnijem informatičkom takmičenju za srednjoškolce, srebrne medalje su osvojili Ilija Kondakov, učenik Internacionalne škole Prima u Beogradu i Miloš Milutinović, učenik Računarske gimnazije u Beogradu.

Bronzane medalje osvojili su: Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Nemanja Majski, učenik Gimnazije "Veljko Petrović” u Somboru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Влада Републике Србије (@vlada.republike.srbije)

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas ekipi najboljih informatičara iz srednjih škola, odabranoj na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, osvajanje medalja na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj.

- Od srca čestitam Iliji Kondakovu, učeniku Internacionalne škole Prima u Beogradu, i Milošu Milutinoviću, učeniku Računarske gimnazije u Beogradu, na osvajanju srebrne medalje i Filipu Bojkoviću, učeniku Matematičke gimnazije u Beogradu, i Nemanji Majskom, učeniku Gimnazije 'Veljko Petrović' u Somboru, na bronzanim medaljama. Vi ste ponos Srbije! Pokazali ste da su znanje, talenat i želja za učenjem siguran put ka uspehu i među najjačom svetskom konkurencijom. Primer ste svih onih vrednosti kojima težimo u reformi obrazovnog sistema i digitalnom opismenjavanju mladih za veštine koje donosi 21. vek, kako bi učenici bili što spremniji za poslove budućnosti. Uverena sam da vas čeka još mnogo sličnih uspeha u karijeri - navela je Brnabić u čestitki.

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe bio je dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u Microsoft Development Center Serbia.

Na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi učestvovalo je 355 takmičara iz 89 zemalja.

(Telegraf.rs)

Video: Lošom ishranom ubrzavamo proces starenja, postajemo hronično umorni! Ove navike moramo menjati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA