≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj koji je uznemirio sve: Evo šta će biti sa pitonom koji je pronađen u zgradi u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogromna zmija nalazila se na gelenderu u hodniku

  • 3
Piton zmija Zagreb Azil Dumovec Foto: Facebook/Azil Dumovec

Pre dve nedelje u stambenom kompleksu u Kraljevića Marka 28 u Novom Sadu, stanari su na gelenderu u zgradi ugledali zmiju. Kasnije je utvrđeno da je u pitanju bio loptasti piton, čiji je vlasnik jedan od stanara zgrade.

Nakon dve nedelje od njegovog pronalaska poznato je dalje dešavalo u ovom slučaju koji je uznemirio sugrađane.

Kako je za portal NS Uživo rekao Ivan Radin, pomoćnik Pokrajinskog sekretara, ova životinja nije bila čipovana, a propisi jasno nalažu da mora da bude, jer se u suprotnom ne zna da li njeno leglo legalno ili ne.

- Na Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode ostaje obaveza da se životinja prenese i zbrine u zoološkom vrtu na Paliću, u prihvatilište za divlje životinje. Ova vrsta životinje može da se gaji, ali je potrebno da bude čipovana. Ova jedinka nije, tako da Zavod nije mogao da utvrdi čije je vlasništvo - istakao je Radin.

Podsećamo, zmije su zaštićene vrste životinja i ne smeju se ubijati. Kako biste zadržali zmiju na prostoru gde ste je zatekli, ne smete je dirati i ukoliko mogućnosti dozvoljavaju, zatvorite vrata prostorije u kojoj se ona nalazi.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je uhvaćen piton od pet metara: Čudovište vrebalo u žbunju, a onda je nastala panika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    3. septembar 2023 | 09:29

    Mene zanima jedna stvar. Ako je zmija zasticena da li je to znaci da je drzava u obavezi da je o svom trosku ukloni iz vaseg dvorista. Imao sam situaciju da mi je zmija bila u dvoristu. U pitanju je Zajecar. Hteo sam da budem savestan gradjanini (budala) i da saznam ko je nadlezan da je ukloni posto ja po zakonu jelte ne mogu nista. Vatrogascima su hteli da dodju ali im je sef zabranio time da se bave. Onda sam zoohigijeni platio 6000 din (onih dinarara od pre 4-5 godina) za uklanjanje zmije (izlazak na teren) koju radnik nije ni uspeo da uhvati jer mu se izmigoljila i pobegla u moj podrum (!!!). Njegov komentar je bio izaci ce ona samo drzi vrata otvorena. Godinu dana nisam smeo u podrum da udjem. Posle sam se mislio boze sto je ne ubih nego izigravam budalu... Da li drzava sme da naplacuje zbrinjavanje zasticenih zivotinja.

  • Mile

    3. septembar 2023 | 10:29

    Pazite kome dajete mačiće i kućice. Ovi likovi što drže zmije kao udomljavaju životinjice, a onda nahrane zmije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA