Stojanu dever oterao od kuće, pa se uselila u oronulu blataru: Sada sa zebnjom čeka zimu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ovu ženu većina meštana ovog kraja izuzetno ceni zbog njene rešenosti da opstane u izuzetno teškim uslovima

Stojana Manić iz poljaničkog Golemog Sela, koje se nalazi u vranjskom ataru sa puno zebnje dočekuje i ovu zimu. Ova sedamdesettrogodišnja žena živi sama u prastaroj i oronuloj kućici bez ikakvih primanja, piše Jug media.

U nju se uselila kada je posle muževljeve smrti, sa kojim nije bila u braku, došla u sukob sa deverom koji je oterao iz kuće bez igde, ičega. Tada je utočište našla u mahali Berivojštica, u Golemom Selu, u kući nekih njenih daljih rođaka.

Sama, sa svojih deset prstiju, uspela je da je opremi sa nešto malo pokućstva. Drži je uvek čistom i urednom kako bi sebi priuštila neki normalan život. To, joj, međutim, ne polazi puno za rukom jer je kuća napravljena od blata, a prozori na njoj zimi više propuštaju hladnoću, nego što je zadržavaju.

Ovu ženu većina meštana ovog kraja izuzetno ceni zbog njene rešenosti da opstane u izuzetno teškim uslovima. Mnogi joj donesu i nešo od hrane, na čemu im je veoma zahvalna.

Perica Stojanović, koji u vranjskom i poljaničkom kraju važi za izvanrednog majstora za popravku motornih testera, joj je pre neki dan motornom testerom isekao drva za zimu i na svom fejsbuku profilu pozvao humane ljude da Stojani, kojoj je neophodna svaka vrsta pomoći, pomognu da predstojeću zimu dočeka spremno.

Svi koji mogu da pomognu ovoj ženi svoju pomoć mogu da joj dostave na adresu: Stojana Manić,Golemo Selo, mahala Berivojštica.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    28. avgust 2023 | 16:57

    Ona po zakonu ima pravo kao venčana žena.....dovoljno dva svedoka a tom nečoveku da se objavi fotografija i da vidimo ko je isterao ženu u tim godinama bez primanja.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA