Za 3 nedelje otrovana 3 vlasnička psa u Nišu: "Životinje se planski truju petkom uveče ili subotom ujutru"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

"Naš pas je bio član porodice, živeo je sa nama u kući sa bebom i bio je veoma drag i miroljubiv", tako vlasnica Irena Antić opisuje svoju 7-godišnju ženku koja je otrovana prethodnog vikenda kada je izašla u dvorište, gde je otrov bačen

U prethodne dve nedelje niškoj policiji prijavljena su trovanja dva vlasnička psa u Donjoj Vrežini, a kako kaže jedna od vlasnica, nedelju dana pre toga otrovan je još jedan. Sumnja da se trovanja sprovode planski, vikendom, kada nije moguće odraditi obdukciju, čime se slučajevi zatvaraju i niko ne snosi posledice, niti sprovodi mere koje bi u krajnjem slučaju sprečile da deca koja se igraju napolju ne dođu u kontakt sa otrovom, navode Južne vesti.

- Naš pas je bio član porodice, živeo je sa nama u kući sa bebom i bio je veoma drag i miroljubiv - tako vlasnica Irena Antić opisuje svoju 7-godišnju ženku koja je otrovana prethodnog vikenda kada je izašla u dvorište, gde je otrov bačen.

- Psi se planski truju petak na subotu ili subotu ujutru kad Institut ne radi i ne može da se dokaže da je pas otrovan, jer se ne rade obdukcije u to vreme i prođu 24 sata i niko od vlasnika nije mogao da dokaže, zato nemamo mogućnost da se pokrene dalje prijava - objašnjava vlasnica.

Ističe da je od komšija čula da su se takve stvari dešavale i ranije, ali da to ne zna provereno, jer u Donjoj Vrežini živi tek neko vreme kao podstanar.

- Ukupno su otrovana tri vlasnička psa. Naš je bio izuzetno socijalizovan, svakodnevno je boravio sa sada već 4-godišnjim detetom, čak i te večeri kada je otrovan, jer nismo primetili da je otrov bačen u dvorište. Dete je moglo da dođe u kontakt sa tim, ali to niko ne shvata ozbiljno, a mi imamo nekoga iz našeg okruženja ko već tri nedelje baca otrov i ugožava nas - kaže Antić.

Prebacivanje nadležnosti

Napominje da u policiji ne shvataju ozbiljnost problema, a da se nadležnost prebacuje sa jednih na druge.

- Ja sam zvala i Veterinarsku inspekciju, oni kažu nije u njihovoj nadležnosti. Ko je onda? Policija? Nije. Komunalnu miliciju sam zvala, oni kažu mi nemamo ništa sa tim i na koji način ja mogu da zaštitim sebe i svoju decu - upitala je zabrinuta vlasnica.

Poručuje da s obzirom na to da svog psa ne može da "vrati", želi da se u ovoj situaciji stavi akcenat na bezbednost ljudi i dece, kako niko ne bi stradao zbog nemarnih ljudi.

Iz policije su potvrdili dva trovanja u poslednje dve nedelje uz isticanje da su preduzeli sve korake iz svoje nadležnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je priča o Baćiju, psu koji je rasplakao i ujedinio Užičane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    22. avgust 2023 | 02:52

    Ako nadju tog ili tu što baca otrov,lepo mu gurneš u usta otrov koji nadješ kod njega,sačekaš da proguta,i lepo se okreneš i odeš kući.

  • Danijela

    22. avgust 2023 | 14:41

    Neko pametan bi mogao da donese zakone koji stiti prava zivotinja( zivih bica )u nasem okruzenju. Bog je dao pravo svim zivim bicima da zivi i dise, da svacije srce kuca. Valjda cemo tada naci vise mira u dusi, kad pocnemo da postujemo sve ono sto zivi oko nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA