Samo kad nema žrtava: Oglasila se opštinska vlast u Petrovcu na Mlavi nakon poplava

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Narednih dana komisija će biti na terenu i imaćemo za par dana potpunu sliku kolika je zapravo šteta pričinjena

Šteta zbog izlivanja vodotokova u Petrovcu na Mlavi nakon jučerašnjih obilnih padavina je velika, ali je najvažnije da nema ljudskih žrtava rekla je danas šefica Kabineta predsedika opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević.

- Moram da napomenem da smo mi od juče na terenu zajedno sa Štabom za vanredne situacije i da nam se građani javljaju od jutros i da još uvek radimo na proceni štete. Komisija za procenu štete je upravo sada na terenu i vrši popis pričinjene štete - rekla je Đorđević za Tanjug.

Istakla je da je prema postojećim informacija najveća šteta napravljena na atarskim putevima, kao i da se procenjuje da je više 120 domaćinstava pretrpelo neku vrstu štete zbog poplave.

- Narednih dana komisija će biti na terenu i imaćemo za par dana potpunu sliku kolika je zapravo šteta pričinjena - navela je Đorđević.

Kako je rekla, već juče nakon povlačenja je u na nekim deonicama mehanizacija bila na terenu, a da je Komunalno javno preduzeće ustupilo pumpe za izbacivanje vode.

- S obzirom da smo mi opština koja spada u nerazvijenije opštine nama će zaista biti neophodna pomoć države da saniramo sve posledice ovog nevremena i da ljudima omogućimo da normalno funkcionišu - istakla je Đorđević. Podsetila je da je teritorija opštine Petrovac na Mlavi i tokom 2018. godine bila pogođena poplavama.

- Tada smo uz brzu reakciju i pomoć države u rekordnom roku sanirali posledice nevremena, ali isto tako i nakon tih poplava uz pomoć države rađeno je i na prevenciji. Međutim sada su u pitanju bujični vodotokovi od kojih je gotovo nemoguće zaštititi se - rekla je Đorđević.

Istakla je da je najveći intenzitet padavina bio tokom jučerašnjeg dana između pet i sedam časova ujutru i da je tada palo oko 120 litara kiše po metru kvadratnom, što je prouzrokovalo izlivanje vodotokova prvog i drugog reda.

Juče je, zbog obilnih padavina koje su pogodile Petrovac na Mlavi, na predlog Štaba za vanredne situacije proglašena je vanredna situacija na teritoriji te opštine.

(Telegraf.rs)

Video: Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA