Stigla prijava protiv prinudnog upravnika u Kruševcu: Oglasio se Grad nakon problema sa liftom u Slatinskoj 2

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Prijava stigla 11, sastanak dogovoren za 14. avgust, predviđen i "plan B"

Nakon što su stanari zgrade u Slatinskoj 2 u Kruševcu za Telegraf.rs govorili o svom problemu, navodeći pre svega da se lift u zgradi kvari, pa čak i da je jedan komšija preminuo nakon što se u istom zaglavio, razgovarali smo sa upravnicom zgrade, a potom se obratili i na adresu gradske uprave. Upravnica je potvrdila da problemi postoje, delom negirajući okolnosti, dok smo od gradskih čelnika odgovor dobili jutros, nekoliko dana od spomenutih razgovora.

U svom odgovoru predstavnici gradske službe ističu da je stigla prijava za nesavestan rad upravnice zgrade, te da je komunalni inspektor izašao na teren.

"Prijava za nesavestan rad i zloupotrebu funkcije protiv prinudnog upravnika Dragane Antonijević je dostavljena na dalje postupanje komunalnoj inspekciji Gradske uprave Kruševac 11. avgusta. Nakon dobijanja prijave, komunalni inspektor je odmah izašao na teren da neposredno utvrdi činjenično stanje i obavio usmeni razgovor sa prinudnom upravnicom.

Ona ga je obavestila da je 14. avgusta u večernjim satima zakazan sastanak Skupštine stambene zajednice na kome će se odlučivati o načinu rešavanja problema sa liftom, odnosno odabiranju ponuđača za popravku. O tome je postavljeno obaveštenje na oglasnoj tabli zgrade", stoji u odgovoru gradske uprave.

Dodaju da je predviđen i rezervni plan, kao i pojedinosti u vezi sa postavljanjem upravnice Antonijević.

"U slučaju nepostizanja dogovora, komunalni inspektor će rešenjem naložiti upravniku zgrade da ispunjava prava i obaveze propisane Zakonom.

Inače, prema podacima Imovinsko-pravne službe Gradske uprave, Stambena zajednica Slatinska 2 u Kruševcu je registrovana 27. aprila 2018. godine od strane Dragane Antonijević, kao prinudnog upravnika koji je određen od strane ovog Odeljenja, na zahtev Odeljenja za inspekcijske poslove – obzirom da Skupština te stambene zajednice nije izabrala upravnika u zakonom određenom roku. Do sada nije izabran upravnik koji bi podneo prijavu za registraciju promene podataka, tj. brisanje prethodnog i registraciju novog upravnika", naveli su.

Podsetimo, stanar zgrade Mileta Manojlović, inače profesor u penziji, rekao nam je da lift "sat vremena radi, pet dana ne rad", te da se krajem prošlog meseca u njemu zaglavio 51-godišnji komšija, koji je kasnije umro. Upravnica je potvrdila da se desio smrtni slučaj, uz napomenu da stanar preminuo na putu ka bolnici, ne u liftu.

Manojlović nam je govorio i o nebezbednosti, navodeći da hidranti nemaju creva, te da bi u slučaju požara "stanari pogoreli kao ćevapi". Rekao nam je i da ga rastužuje, što je po njegovom mišljenju jedna od najlepših zgrada u gradu, zapuštena, te da primećuje nezainteresovanost upravnika. Govorio je i o lošoj komunikaciji sa upravnicom, koju je ona negirala. Takođe nam je rekla i da će pitanje protivpožarne zaštite biti rešeno nakon što se zameni lift. Za to je, prema proceni, potrebno desetak hiljada evra, koliko trenutno u kasi stanara nema.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    14. avgust 2023 | 14:05

    Stanari bi da im se sve resi ali da ne plate ako je moguce. Koliko su slozni pokazuje to sto im je grad dodelio prinudnog upravnika.

  • 14. avgust 2023 | 13:32

    Neka stanari skupe novac i plate novi lift a ne da očekuju od nekoga,stanovi su privatni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA