Ovo je Sanja, jedina devojka u Srbiji koja peče vola na ražnju: Otkriva nam tajnu najukusnijeg mesa
Ne samo u Srbiji, Sanja i njene kolege idu svetom gde ih ljudi prepoznaju
"To je moj tata radio, on me je i naučio". Ovim rečima za Telegraf.rs počinje priču Sanja Nikolić (30) iz Smederevske Palanke koja se bavi, ni manje ni više, nego - pečenjem volova na ražnju. Sanja ide Srbijom gde je ljudi sve više prepoznaju jer je jedina u muškom timu. Inače, po struci je saobraćajni inženjer.
Sanju smo sreli upravo u Guči, gde se održava 62. Sabor trubača, a ona je naravno bila pored vola, gde je za naše kamere otkrila kako ga peku.
- Znate kako, najbitnije je strpljenje. On se peče u saftu, a potom se dodaje voda i skida se deo po deo. Mene je moj tata naučio da da radim ovo, i tako sam ja nastavila. Ovo mora da se voli, a ja radim ono što volim i zato je sve kako treba - priča nam Sanja.
Ne samo u Srbiji, Sanja i njene kolege idu svetom gde ih ljudi prepoznaju.
- Nemačka, Crna Gora, Bosna, Austrija... Ma gde nismo bili. Radimo velika veselja. Sada smo bili na svadbi od milion evra u Crnoj Gori, pa nas čeka put u Pančevo i svadba od 1.000 ljudi, biće baš veselo. Posla ima, to je najbitnije, a ljudi vole da probaju vola, čije je meso zaista izvrsno - ističe Sanja koja nam je dala da probamo meso, i zaista je bila u pravu.
Sanja je jedina žena u Srbiji koja peče vola, kaže da je u početku bilo začuđenih pogleda ali da se sa svim predrasudama uspešno izborila.
- Čude se ljudi kada me vide, ali tako je kako je. Imam svoje stalne mušterije, to su ljudi koji kupuju kod nas, mi smo ovde stalno, došli smo sinoć i ostajemo do kraja sabora. Inače, kada nas vide u inostranstvu svi se začude, teško je peći vola. Ipak je to proces koji traje po 12 sati, ali isplati se, vole ljudi meso da jedu, a mi znamo da ga spremamo kako treba - priča Sanja za Telegraf.rs.
(Telegraf.rs)
Video: Tomović: Ove procedure su prvi put rađene u Srbiji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
miki
Vegani na aparatima
Podelite komentar
Mi
Svaka cast,za svaku pohvalu.
Podelite komentar
Đorđe
Ja ovo nikad ni bih jeo ali mislim da većina ljudi u Srbiji i šire obožava ili bi rado probalo ovaj specijalitet .Poznajem dosta vegetalijanaca pa poštujem i njihove stavove .Glupi komentari i beskaraktena mišljenja nemaju ovde šta da traže .Bravo za devojku,radi težak posao i verujem dobro zarađuje .Dok se mnogi žale da ne mogu da nadu posao Malinari nemaju berače i da ne nabrajam dalje.Ima posla ,nerad uništava Srbiju !
Podelite komentar