Posle smrti dečaka (13) od strujnog udara: Podnete prijave protiv trojice radnika pogona Bačka Palanka

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula je postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M. T.

Elektrodistribucija Srbije saopštila je da su, nakon smrti trinaestogodišnjeg deteta od strujnog udara, suspendovana dva dispečera pogona Bačka Palanka, kao i rukovodilac pogona, prenosi RTS.

Elektrodistribucija Srbije saopštila je povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M. T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M. M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

"Ukazujemo da se na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke", navodi se u saopštenju EDS.

Još jednom ističemo da će nadležni državni organi tek po sprovođenju detaljne istrage utvrditi uzroke i sve okolnosti navedenog nesrećnog slučaja, poručuje Elektrodistribucija Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Lokomotiva na kojoj je došlo do strujnog udara koji je oborio dvanaestogodišnjeg dečaka na zemlju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    3. avgust 2023 | 18:54

    Opet pritisak politike na policiju i tužilaštvo,što ih ne puste da oni samostalno rade svoj posao.

  • Lord

    3. avgust 2023 | 20:38

    Verovatno ce im skinuti po 10% sa plate...

  • Killian

    4. avgust 2023 | 05:54

    Naravno, kriv običan radnik, nikako sns gradonačelnik grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA