Stanojević objasnila zašto žene ostaju sa nasilnikom: "Razvod je sramota"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Žena dođe pa kaže ja sam prva u svojoj porodici koja sam se razvela. I to je za tu porodicu bruka, jer zašto si se razvela, da si valjala ne bi se razvela", navodi Vesna Stanojević

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, govoreći o sve prisutnijem nasilju nad ženama, istakla je da je važno razumeti šta sve spada u nasilje, a potom je i objasnila zašto se žene često plaše da istupe i progovore o nasilju koje trpe.

- Nije u pitanju samo hrabrost istupiti i progovoriti o nasilju. Nekad je u pitanju nemogućnost. Posebno je to što se one plaše. Međutim, mnoge od tih žena su materijalno zavisne od nasilnika. One znaju da ne mogu da brinu same o deci niti da mogu da ih izdržavaju. Onda misle da je mnogo bolje biti sa njim koji će im omogućiti neke bolje uslove životu, nego otići od njega, mučiti se i dovoditi decu u situaciju da gladuju. Ima naravno i sramote jer ima mnogo porodica u Srbiji gde je razvod sramota - rekla je Stanojević za Kurir TV.

- Žena dođe pa kaže ja sam prva u svojoj porodici koja sam se razvela. I to je za tu porodicu bruka, jer zašto si se razvela, da si valjala ne bi se razvela - navodi Vesna Stanojević.

(Telegraf.rs)

Video: Za dva meseca devet žena je ubijeno, treba prijaviti nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    3. avgust 2023 | 08:26

    Pričajte šta hoćete,mene je sestra lažno prijavila da sam je napao,da bi našu bolesnu majku smestila u dom,i odmah zamenica tužioca donosi odluku da joj nesmem prilaziti,smešno ili jadno,ko zna šta je gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA