Mladi volonteri pomažu u sanaciji kuće porodice Živković iz Babušnice: Preti da im se sruši na glavu

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kuća je stara 85 godina i sklona je padu, a zahvaljujući ovom projektu kuća će biti sanirana i zaustaviće se njeno propadanje, a porodica Živković moži će da živi bez strada da će im se srušiti

Mladi volonteri iz Babušnice i Bele Palanke pritekli su u pomoć sanaciji kuće porodice Živković koja preti da im se sruši nad glavom.

U okviru projekta "Zajedno za starije", finansiranog od strane EU, a koga realizuju Ženski etno centar "Lužničke rukotvorine" iz Babušnice i Udruženje građana "Đurđevdan" iz Bele Palanke, u belopalanačkom selu Tamnjanica radi se adaptacija kuće porodice Živković, pišu Pirotske vesti. 

Kuća je stara 85 godina i sklona je padu, a zahvaljujući ovom projektu kuća će biti sanirana i zaustaviće se njeno propadanje, a porodica Živković moži će da živi bez strada da će im se srušiti.

Karolina Stamenković, iz "Lužničkih rukotvorina" kaže da je cilj da se renovira kuća, odnosno da se naprave sitne popravke koje su neophodne da ova porodica živi u normalnim uslovima, pišu Pirotske vesti.

- Osim ove aktivnosti, u toku je i realizacija usluga pomoć u kući za stare. Tu smo obuhvatili 40 korisnika u deset sela naše dve opštine, uposlili smo pet gerontodomaćica. Realizovali smo i podelu paketa, s jeseni ćemo deliti ogrevno drvo, sledi nam još jedna akcija podele paketa osnovnih životnih namirnica - kaže Stamenkovićeva.

Ivica Durmišević, iz UG Đurđevdan kaže da je jedna od aktivnosti projekta saniranje i adaptacija kuća naših korisnika.

- Mi smo izabrali ovde u Tamnjanici porodicu Živković, gde imamo korisnicu staru 88 godina. Zajedno sa volonterima iz Babušnice i Bele Palanke saniramo kuću, uredićemo terasu koja će starici značajno poboljšati kvalitet života. Nastojaćemo da još nekoliko kuća saniramo i adaptiramo na ovaj način - kaže Durmišević.

Osamdesetosmogodišnja Jelisaveta Živković sa sinovima živi u trošnoj kući koja je svakoga trenutka praktično pretila da se uruši.

- Nisam verovala da ima ovako dobrih ljudi. Kuća je stara 85 godina, bila je u veoma lošem stanju. Hvala svima mnogo - poručuje baka Jelisaveta.

Veliki doprinos akciji dali su i volonteri iz Babušnice i Bele Palanke koji pomažu u sanaciji kuće porodice Živković.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PN

    20. jul 2023 | 18:54

    Baka je stara a šta je sa sinovima i ostalim ukućanima,možda će biti i kućna pomoćnica potrebna ako ne mogu sami da se staraju o sebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA