Ukinuta vanredna situacija u Čačku uvedena zbog poplava: Komisija utvrdila štetu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Konačno je ukinuto vanredno stanje u Čačku, a šteta koju su nanele poplave je ustanovljena

Vanredna situacija u Čačku uninuta je po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije koji predvodi predsednik opštine Milun Todorović. Nakon poplava procenjeno je da je oštećeno 100 domaćinstava i uništeno skoro 200 kilometara puteva.

Vanredna situacija u Čačku uvedena zbog poplava i velike štete pričinjene na putnoj infrastrukturi i u domaćinstvima je po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem ukinuta.

- Ukida se vanredna situacija za celu teritoriju grada Čačka, koja je bila proglašena Odlukom gradonačelnika zbog realne opasnosti izazvane obilnim kišnim padavinama i poplavama a u cilju preduzimanja hitnih preventivnih i operativnih mera zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara na prostoru grada Čačka jer su prestali razlozi njenog proglašenja”, potvrdio je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Štetu od poplava do sada je gradskoj Komisiji za procenu štete prijavilo 100 domaćinstava sa teritorije grada i okolnih sela, a Komisija je utvrdila da je oštećeno 170 kilometara makadamskih puteva, više od 30 kilometara asfaltnih puteva i srušeno više prelaza i mostova.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA