Temperatura od vikenda ponovo raste: Sledeće sedmice i do 40°C, a OVAJ dan biće najvreliji

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nakon prodora hladnog fronta i blagog rashlađenja, vikend će ponovo doneti veoma toplo vreme

Jučerašnj dan protekao je u znaku znatno ugodnijeg i prijatnijeg u odnosu na prekjuče. Nakon 38°C, koliko je zabeleženo u četvrtak, tokom večeri i noći sever zemlje zahvatile su veoma jake grmljavinske oluje i nepogode, naročito u Vojvodini, pri čemu je bilo orkanskog vetra, grada i materijalne štete.

Za vikend će biti sučano, uz južne vetrove. Maksimalna temperatura u subotu od 32 do 36°C, u Beogradu do 34°C, a u nedelju i većini predela biće i preko 35°C.

Sunčano i najvrelije biće u ponedeljak. Maksimalna temperatura biće od 36 do 40°C, u Beogradu do 38°C.

Utorak i sreda doneće tek stepen niže temperature. Dakle, očekuje se sunčano i vrelo, a maksimalna temperatura biće od 35 do 39°C, u Beogradu do 37°C.

Ponovo se očekuju tople noći, a one će na severu Srbije, pre svega u Vojvodini biti tropske, uz minimalne temperature koje se neće spuštati ispod 20°C, a u Beogradu ni ispod 24°C,

U četvrtak se ponovo očekuje manja promena vremena. Manja količina vlažnog vazduha prebacivaće se preko Alpa ka Panonskoj niziji, pa će u Vojvodini ponegde biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Četvrtak će doneti i manji pad temperature vazduha, ali će u noći ka petku uslediti prodor oslabljenog hladnog fronta, pa će u petak biti svežije i ugodnije za 5 do 7 stepeni, uz severozapadni vetar.

Za sada je još rano prognozirati da li će i taj dolazak svežije vazdušne mase iznad vrele podloge burno odreagovati i stvoriti snažne i moćne oluje poput onih koje su u četvrtak zabeležene u Vojvodini.

(Telegraf.rs)

Video: Davor Vidović iz Sektora za vanredne situacije o sezoni požara i zemljotresima u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA