Dragić je sinoć upecao grdosiju i ostvario ribolovački san: Som težak 61kg i dugačak 220cm

   ≫   
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Ušće Drine u Savu je raj za ribolovce, a naročito za najstrastvenije i najstrpljivije koji pecaju somove. "Brkajlije" na ovom mestu često grizu, a dosta je srećnika koji su se kući vratili sa grdosijama teškim nekoliko destina kilograma i dugim preko dva metra.

Sinoć, u smiraj dana, dok se sunce spuštalo sa horizonta i pun mesec pomaljao na nebu obasjavajući reku, Dragiću Blagojeviću iz Bogatića se posrećilo da iz dubine "udari" neman teška 61 kilogram i dugačka 220 centimetara.

Usidren u čamcu na istom mestu na sredini reke gde je pre dve godine izvadio soma teškog 56 kilograma, uporno je bacao štap i našalio sa kolegom Goranom Šobićem kada je izašao pun mesec.

- Ili ćemo se prazni vratiti kući ili će udariti somina kapitalac - glasno je pomislio nakon što su prethodno štap savila dva teža bucova.

A onda se štap sa varalicom i dve udice dobro zatresao i nešto ga je sa dubine oko 2 metra vuklo još dublje. Adrenalin je u trenutku skočio, ruke su zadrhtale, a dlanovi se znojili. Posle desetak minuta je shvatio da je "udario" težak som.

Uzbuđenje je raslo, a borba i nadmudrivanje sa lukavom i jakom ribom potrajalo je oko 40 minuta.

- Oprema mi je dobra, štap sa strunom 0,25mm i Šimano mašinicom, varalica sa 4 udice, ali u borbi sa somom važno je biti koncentrisan i strpljiv jer ulov može da se otkači ili zapetlja u dubini među panjevima, granjem, stablima i ko zna čime što je voda donela, pa sve pokida. Imao sam sreće i posle 40 minuta sam ga izvukao da bi mogao kukom da ga zakačim i sa Goranom utovarim u čamac - priča Dragić.

Pecaroši na obali su pomogli da se grdosija smesti u gepek automobila, a sa ulovom se uputio pravo kod tasta Rajka Novakovića poznatog privrednika koga svi poznaju po nadimku "Golubar".

- Njegov 72. rođendan je 7. jula, na Ivanjdan. Nedavno se našalio: 'Ajde zete upecaj jednog soma da ga ispečemo i pozovem familiju i prijatelje na ručak i proslavim rođendan'. Tako i bi, mada se nismo nadali kapitalcu na trpezi - kroz smeh priča Dragić.

Bez kože koju su odrali, glave i sala, u šnicle je isečeno oko 40 kilograma mesa da se počaste gosti, spremi u miloštu i malo sačuva u zamrzivaču.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    3. jul 2023 | 21:06

    Svaka čast na ulovu ali oprez sa jelom. Taj som ima 30-40 godina i svašta je pojeo.

  • Dejan

    3. jul 2023 | 20:14

    Živi bili i proslavili rođendan u zdravlju sreći i veselju

  • Milos

    3. jul 2023 | 21:49

    Svaka čast i da se lepo proslavi rodjendan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA