Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve će biti pod jednim krovom: Grujičić i Blagojević obišli rekonstruisani Dom zdravlja u Lapovu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za rekonstrukcije Doma zdravlja Lapovo Ministarstvo za javna ulaganja izdvojilo je milion i po evra

  • 0
Dom zdravlja Lapovo Foto: Instagram/Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević obišli su rekonstruisani Dom zdravlja Lapovo.

Ministarka Grujičić istakla je da je Lapovo dobilo potpuno nov i funkcionalan objekat, spreman da pruža preventivne, dijagnostičke i terapeutske zdravstvene usluge. Ona je zahvalila Ministarstvu za javna ulaganja što je omogućilo zdravstvenim radnicima da rade u kvalitetnom prostoru.

- Dom zdravlja u Lapovu sada izgleda onako kako bismo mi voleli da izgleda dom zdravlja u svakoj maloj sredini, da sve bude pod jednim krovom. Pored opšte prakse, pedijatrije, ginekologije, ultrazvuka i rendgena nadamo se da ćemo moći bar dva puta nedeljno da obezbedimo i specijalistu oftamologije, ORL, kao i internistu. Tako ljudi koji žive ovde ne bi morali da putuju nigde, osim ukoliko njihovi lekari ne smatraju da za tim ima potrebe i ukoliko se radi o ozbiljnijoj bolesti koju ovde ne mogu da leče - rekla je prof. Grujičić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Министарство здравља (@ministarstvo.zdravlja)

Blagojević je istakao da je Vlada Srbije u 2023. godini samo preko Minstarstva za javna ulaganja opredelila 100 miliona evra za ulaganja u zdravstvo.

- Za ulaganja u zdravstvo u 2023. godini Vlada Srbije samo preko Ministarstva za javna ulaganja opredelila je 100 miliona evra. Na isti način kao što je rekonstruisan ovaj, završili smo rekonstrukciju 86 objekata ustanova primarne zdravstvene zaštite, domova zdravlja i ambulatni, u preko 60 gradova i opština u Srbiji i to je posao koji ne sme da stane - rekao je ministar Blagojević.

Za rekonstrukcije Doma zdravlja Lapovo Ministarstvo za javna ulaganja izdvojilo je milion i po evra, i to za unapređenje energetske sanacije, novu unutrašnju i spoljnju stolariju, fasadu i krov, zamenu vodovodnih, električnih i grejnih instalacija, mere na poboljšanju komfora za korisnike, strukturna unapređenja i rekonstrukciju parternog uređenja objekta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA