Pogledajte kako meštanin mrtav hladan baca folije u Vlasinu: Istovario punu prikolicu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 19

Meštanka kaže da je taj čovek došao traktorom i s punom manjom prikolicom sa mosta usred sela, i bez ikakvog straha, sve bacio u reku

Naljonskim otpadom, odnosno, pocepanim baštenskim folijama kojima se štiti rano povrće, jedan od meštana sela Stajkovca kod Vlasotinca napunio je reku Vlasinu.

Ekološki aktivista iz tog kraja napravio je snimak, a prosledila Jugmedii meštanka varoši Vlasotince Snežana Đorđević.

- Veoma sam ogorčena onim što sam videla na ovom snimku. Da li se tako čuvaju naše reke? Izgleda tako. Zato je voda u njima zagađena. Pitanje je gde će stići ovi najloni i kome će i koliku štetu napraviti - pita se savesna građanka.

Ona kaže da je taj čovek došao traktorom i s punom manjom prikolicom sa mosta usred sela, i bez ikakvog straha, sve bacio u reku.

- Očistio je oko svog plastenika, a višak pocepane folije bacio u reku. I eto nama zagađenja i bolesti - ogorčena je sagovornica Jugmedie.

Snimak datira od 21. maja ove godine, napravljen oko 18 sati. Na njemu se vidi da je zagađivač sasvim opušten, nesvestan da čini zlo vodi i prirodi oko nje.

Selo Stajkovce je, inače, jedno je od najpoznatijih sela u Srbiji po proizvodnji paprike.

(Telegraf.rs)

Video: Ribolovac krenuo na reku Rašku i ugledao gomilu uginule ribe: "Raška je odavno mrtva reka"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žile

    24. jun 2023 | 18:19

    Ee sad se postavlja drugo pitanje,kad ima takvu svest bacajuci sve u reku onda možete da zamislite šta radi sa povrćem što uzgaja...pa taj prska kao lud i na boga me misli,i onda posle prodaje po beogradskim pijacama njegov domaći paradajz i papriku!!!u zatvor po hitnom postupku!

  • Slobodan

    24. jun 2023 | 18:04

    Nemojte onda da se cudite kad izlije reka iz korita...ovo treba da se sankcionise kao krivicno delo

  • Vitez Koja

    24. jun 2023 | 18:11

    Takvi sebe nazivaju domaćinima.Ako je to bilo u maju, ja očekujem da je taj zlotvor odavno već u zatvoru, a po izlasku još barem godinu dana da radi na čišćenju reka.Takođe mora i da mu se odredi kazna mesečne naplate za čišćenje reka i divljih deponija.Drugačije to ne može.Ako nije tako, gde je odgovornost nadležnih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA