≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elek: Preti nam humanitarna katastrofa zbog Kurtija, kiseonik nam treba za operacije, rađanje beba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna

  • 44

Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa, poručio je dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Doktor Elek se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

"To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa", dodaje direktor kliničko-bolničkog centra, prenosi Kosovo-online.com.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    22. jun 2023 | 12:02

    Toliko o ljudskim pravima u NATO protektoratu.

  • Bojan

    22. jun 2023 | 12:46

    Podrška za naše srbe ,ovaj čin Kurtija je samo užasan i veoma gadan i vredan prezira on je novi Hitler modernog doba

  • Da

    22. jun 2023 | 11:54

    Srpska patnja nikoga ne zanima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA