≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Kosjeriću teško, 20 domaćinstava bez struje: Uvodi se vanredna odbrana na potezu Ibar Kraljevo-Novi Pazar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod Kraljeva Sektor za vanredne siruacije preventivno je postavio odbranbene mobilne bedeme

  • 1

Vanredna situacija i dalje na snazi u 32 grada i opštine zbog poplava, otklanjaju se posledice ali preti novi talas izlivanja, jer se od danas očekuju nove obilne padavine.

Najteže u opštini Kosjerić gde je 20 domaćinstava bez električne energije, kaže Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Od 26. maja do danas evakuisano je 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija.

Srbija vode izdala je naredbu o uvođenju vanredne odbrane od poplava na vodnoj jedinici "Ibar Kraljevo-Novi Pazar".

Uvedeno je i 24 časovno dežurstvo nadležnih službi na tom području. Kod Kraljeva Sektor za vanredne siruacije preventivno je postavlo odbranbene mobilne bedeme.

Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije rekao je gostujuću u Jutarnjem programu RTS da je u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću bio fokus usmerenja angažovanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i sektora za vanredne situacije.

"Tako da u prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i sektora za vanredne situacije bili su ukupno angažovani na 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao delu otklanjanja posledica elementarnih nepogoda. U prethodnom periodu imali smo još jedno evakuisano lice upravo na teritoriji opštine Aleksinac“, naveo je Milenković.

Pema njegovim rečima, pravovremena preventiva zajedno sa ovom reakcijom i operativnim angažovanjem pripadnika Ministarstva, Sektora za vanredne situacije i drugih snaga sistema je za sada dala adekvatan rezultat.

Istakao je da je najteže u opštini Kosjerić jer ima 20 ugroženih domaćinstava bez elekrtične energije. Milenković kaže da nema ugroženih, da su odsečeni neki putni pravci.

(Telegraf.rs)

Video: Dramatične scene u Novom Pazaru: Posledice nevremena ogromne

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    15. jun 2023 | 10:23

    Puni su nam kansli potoci propusti recice otpada i fubra i nije cudo sto dolazi do uzluvanja kod jace kise.Niko nevrsi ispekciju u odrzavsnju i kaznjsva nesavesne na krsju drzavo placaj stete za neciji nerad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA