Bojan je učio za fizioterapeuta, a danas je u kolicima. Ne oseća 85 odsto tela: Sutra je njegov dan

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Postao kvadriplegičar, ali s velikom voljom za životom, počeo je da pomera ruke

Posetioci novosadske plaže Štrand u ponedeljak, 12. juna, imaće priliku da pomognu 19-godišnjem Novosađaninu Bojanu Matavulju tako što će, umesto ulaznice za Štrand, u kutiju na ulazu odložiti dobrovoljni prilog.

U pitanju je tradicionalna akcija "Humanitarni ponedeljak" u organizaciji Gradskog zelenila, piše 021.rs.

Bojan je u maju prošle godine teško povređen u saobraćajnoj nesreći, kao putnik u vozilu. Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da je polomio vratne pršljenove C6 i C7, nakon čega je operisan.

Dobio je tešku dijagnozu - kvadriplegiju, oduzetost sva četiri ekstremiteta. Ne može samostalno da obavlja svakodnevne životne potrebe, a kreće se uz pomoć invalidskih kolica. Ne pomera noge, prste na rukama, i ne oseća 85 odsto tela.

Ipak, nije klonuo i vedrog je duha, a počeo je da pomera ruke. Sada mu je potrebna finansijska pomoć za rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, lekove, suplemente i druge troškove.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova. U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Lenke Lazarević prikupljeno je ukupno 74.260 dinara.

Svi Novosađani koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći mogu svoje zahteve i dokumentaciju da donesu na glavnu blagajnu Štranda.

Kako je Telegraf.rs već pisao, mladić je počeo i da crta. Išao je u srednju školu za fizioteraputa.

U času nesreće u vozilu je bio sa drugaricama. Ona koja je bila na mestu vozača imala je ozbiljan prelom ruke. U martu ove godine još je bila na rehabilitaciji.

Prilikom automobilske nesreće, auto je udario u kuću. Kako nam je rekla njegova razredna, niko se ne seća detalja nesećnog događaja, jer su svi bili u šoku.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA