Vandalizam u centru Pirota: Počupali cveće iz žardinjera i ostavili ruglo iza sebe, šteta oko 50.000 dinara

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Naime, cveće koje je počupano radnici Zelenila zasadili su pre samo nekoliko dana

Cveće i sadnice šiblja iz pet žardinjera počupane su na Crvenom trgu u Pirotu, ispred apoteke u centru grada. Vandalizam se dogodio prethodne noći, a sadnice je, razbacane oko žardinjera, pronašao u ranim jutarnjim satima čistač JP Komunalac.

Naime, cveće koje je počupano radnici Zelenila zasadili su pre samo nekoliko dana.

Ivana Stanković, rukovodilac RJ Zelenilo, kaže da se često događa da građani čupaju cveće i kradu sadnice ali je do sada to uglavnom bilo da bi ih sadili u svom dvorištu, prenose Pirotske vesti.

- Onaj ko je počupao cveće očigledno nije želeo da ga ukrade nego samo da napravi štetu. Iščupano je i šiblje koje dosta vredi, jedna sadnica košta 1.000 dinara tako da je šteta koja je načinjena oko 50.000 dinara. Pokušaćemo da vratimo sve što možemo ali pitanje je šta će se ponovo primiti - kaže Stankovićeva.

Stankovićeva kaže da će policija proveriti snimke sa kamera u centru grada kako bi se utvrdilo ko su počinioci ovog varvarskog dela.

Iz JP Komunlac apeluje na građane da ne uništavaju zelenilo koje krasi grad. Mnogo je truda uloženo da bi grad bio lep i čist. Dvadesetak radnika Zlelnila održava preko 120.000 metara kvadratnih zelenih površina u gradu za koje se godišnje izdvaja preko 20 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😠

    29. maj 2023 | 17:49

    Eto narode na kakve gluposti se bacaju pare. Cvece u 5 zardinjera kosta 50 000.din. a u selima oko Pirota sirotinja skapava bez kore hleba. Izlaze snimci na drus.mrezama,jad i beda,tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA