Vreme čitanja: oko 1 min.

Dramatične slike iz Dragačeva, put do kuće Milosavljevića uništen: U rukama nosili životinje, boje se za konje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodica nadaleko poznata kao vredna i domaćinska, a pod krovom njihove kuće zajedno živi više od deset članova iz tri generacije

  • 0
Lučani, Dljin uništen put do Milosavljevića , poplave padavine nevreme Foto: RINA

Usled obilnih padavina izlili su se bujični potoci u selima na teritorije opštine Lučani. Prilazni put do porodice Milosavljević koja živi uz obalu Zapadne Morave skoro potpuno je uništen, a voda im je ušla i u štale.

"Morali smo u rukama da nosimo životinje kako bismo ih spasili i stavili na sigurno. Ogromna je kiša pala i uz grad pričinila veliku štetu na poljoprivrednom zemljištu, plastenicima. Ono što je nama najveći problem jeste prilazni put koji je u katastrofalnom stanju i ne može da se koristi", kaže za RINU domaćica Mira Milosavljević.

Ova porodica nadaleko je poznata kao vredna i domaćinska, a pod krovom njihove kuće zajedno živi preko 10 članova i tri generacije. Bave se sečom šume i poljoprivredom, stoga im uništen prilazn put i te kako otežava normalno funkcionisanje. U prethodnim poplavama voda im je odnela veliki broj konja, a sada kada su krdo obnovili plaše se svake veće kiše.

"Konji i koze su nam na moravskom ostrvu i uz splav moramo sve da ih evakuišemo na sigurno. Smestićemo u štalu koja je ostala suva dok padavine ne prestanu", dodaje Mira.

Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je gradsko, ali i seosko područje grada Čačka. U naselju Loznica izlila se Loznička reka i poplavila putnu infrastrukturu, usled kiše i grada materijalnu štetu pretrpela su i moravska sela Vapa, Viljuša i Zablaće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA