Udario joj je vrlo ozbiljnu šamarčinu, tako je krenulo: Milica Kon iznela detalje nasilja nad ćerkom u školi

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Prvi problemi su se dogodili odmah na početku septembra, ispričala je

Član Saveta roditelja OŠ "Drnka Pavlović" Milica Kon izjavila je danas da deci ne sme da se šalje poruka da neadekvatno ponašanje nema sankcije, jer ako su deci data prava, moraju da znaju da svako pravo nosi i obaveze.

"Prvi problemi su se dogodili odmah na početku septembra. Mi smo tu dali prostora i prvi smo pružili ruku tim roditeljima da im pomognemo. Mislili smo da se dete lošije adaptira na školu, da mu je teško, iako je on njoj tada udario vrlo ozbiljnu šamarčinu. Onda je on počeo nju da vređa i da gura, drugu decu je vrlo agresivno napadao i ozbiljne povrede im je nanosio, i roditelj kao roditelj, svako je pokušao da zaštiti dete u sistemu u kojem smo se našli, a to je škola", objasnila je ona za Tanjug.

Kako je dodala tada nisu pokrenuli disciplinski postupak iako su se u međuvrememi dešavale stvari u školi sa drugim roditeljima i drugom decom, gde su svi oni svoj maksimum dali, kako roditelji tako i škola.

Kaže da joj je rečeno da je škola sve uradila i da je zakon vezao ruke školi da škola ne može ništa više da uradi, pa se pita ko je taj koji će rešiti problem dece koja imaju problem u ponašanju. Kon smatra da direktorka škole nija dala ostavku zbog njenog javnog istupanja, već zbog osećaja nemoći da preduzme nešto kako bi se problem rešio.

Napominje da nakon devet meseci od prvog incidenta nema nikakvog napretka i da progres deteta koji vrši nasilje nad njenom ćerkom nije zabeležen, što šalje nedopustivu poruku deci da neadekvatno ponašanje nema sankcije.

"Ja kada govorim o sankcijama, mislim da oni odu u ćošak. Ja govorim o sankcijama u tom nekom smislu da vi kažete detetu nešto, da taj učitelj može da ga izbaci iz učionice na stolicu da sedne da razmisli o svom ponašanju", objasnila je ona i dodala da će u budućnosti biti manjak nastavnika i da niko neće hteti da se školuje za tu profesiju, kako ne bi trpeli zlostavljanja od dece i roditelja zbog neadekvatnih zakona.

Kada je reč o njenoj ćerki, Kon smatra da je prebrzo reagovala u istupanju u medijima jer je bila izazvana određenim saznanjima, i dodaje da je na jučerašnjem prvom razgovoru sa školom, između redova dobila poruku da je škola uradila sve što je u njihovoj nadležnosti.

Isitiče da su zakazali i Ministarstvo i zakon, jer ako je zakon takav da ne može da da ovlašćenje školi da radi svoj posao, ne mogu da se očekuju nikakve promene i rešenja za roditelje u sličnim situacijama, kojih kako kaže ima jako mnogo.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    16. maj 2023 | 15:56

    Zakoni i školstvo EU! Hteli ste, eve vam ga!

  • Perke

    16. maj 2023 | 16:19

    Svako ima pravo na skolovanje, ZABRANJENO 😁je izbaciti dete sa casa jer se time krsi njegovo pravo... Ucitelji koji ne mogu da obuzdaju decu od 7 godina su ocito promasili profesiju.. Smesno je da slusamo vise kukanje i probleme dece iz Drinke Pavlovic, to je elitna skola. BG-a.. mada, to je i nesrecni Ribnikar...

  • Roditelj

    16. maj 2023 | 19:59

    Auuu....samarcinu, prvi razred, dajte bre ne dramite vise. Pustite decu fa odrastaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA